Schouderbrace Omo Neurexa plus

Voordelen op een rij

De Omo Neurexa plus zorgt voor voelbare verlichting en pijnvermindering

Pijnverlichting

De Omo Neurexa plus zorgt voor voelbare verlichting en vermindering van pijn die wordt veroorzaakt door een verkeerde positie van uw schouder. Door de positie van uw schouder te verbeteren heeft de schouderbrace direct invloed op de oorzaak van uw klachten.

Aan de slag met de Omo Neurexa plus

Snelle start van de revalidatie

Met de Omo Neurexa plus wordt uw schouder veilig gestabiliseerd. Hierdoor kunt u zich volledig concentreren op het trainen van uw bewegingen en looppatroon. U kunt zo sneller beginnen met revalideren en leert bovendien vanaf het begin de juiste bewegingen aan.

Golfen met de Omo Neurexa plus

Verbeterde lichaamshouding

Doordat de brace uw schouder in de juiste positie brengt, wordt uw volledige lichaamshouding gecorrigeerd. Dit heeft een positieve invloed op uw looppatroon en voorkomt overmatige belasting van de spieren, zenuwen en pezen aan één zijde van uw lichaam.

Comfortabel materiaal

Comfortabel materiaal

De brace is gemaakt van zacht en wasbaar textiel met siliconen strips aan de binnenzijde. Deze strips voorkomen het glijden en schuren van de brace. Het materiaal vermindert transpiratie en zorgt ervoor dat u de Omo Neurexa plus comfortabel de hele dag kunt dragen.

Single-handed application

Aantrekken met één hand

Dankzij het speciale ontwerp kunt u de brace zelf aantrekken met één hand. Gekleurde drukknopen maken het makkelijker om de brace op de juiste manier aan te doen. Uw therapeut of instrumentmaker zal de Omo Neurexa plus afstemmen op uw persoonlijke behoeften en laten zien hoe u deze kunt aantrekken.

Werking

Skelet na een beroerte

Omo Neurexa plus voor stabiliseren na een beroerte

De schouderbrace Omo Neurexa plus maakt deel uit van de Neurexa-lijn. Deze lijn werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met artsen en therapeuten, speciaal voor beroertepatiënten. De Omo Neurexa plus bevordert actief bewegen en is daarmee een belangrijk medisch hulpmiddel tijdens de revalidatie.

Schouderpijn treedt vaak op als gevolg van een beroerte of andere aandoening. In dat geval bevindt het bovenarmbeen (de humerus) zich in een ongunstige positie. De Omo Neurexa plus brengt het bovenarmbeen terug in de juiste positie en neemt zo de oorzaak van de pijn weg. Dit is essentieel om vroeg en gericht te kunnen revalideren. Ons doel is om u te helpen om zo snel mogelijk te reïntegreren in uw bekende sociale en werkomgeving.

Skelet na een beroerte met de Omo Neurexa plus

Hoe het werkt

De Omo Neurexa plus bestaat uit twee delen: een schoudermanchet en een onderarmmanchet. Deze manchetten zijn met elkaar verbonden met twee riempjes.

De schouderbrace bedekt een groot deel van uw schoudergebied. Dit heeft een positief effect op de zogenaamde proprioreceptoren. Deze receptoren nemen waar hoe u met uw schouder en beweegt en welke positie uw schouder inneemt. Hierdoor verbetert uw gehele lichaamshouding, wat op zijn beurt invloed heeft op een soepel looppatroon.

Een pad voor spierstimulatie kan eenvoudig met klittenband worden bevestigd aan de binnenzijde van de brace en zorgt voor extra prikkels voor verzwakte spieren.

Indicaties

Schouderpijn en -disfunctioneren (inclusief subluxatie) als gevolg van:

  • een beroerte
  • een hemiplegie
  • een cervicale hernia
  • aandoeningen van de plexus brachialis
  • perifere zenuwschade et cetera

Downloads

Brochures voor gebruikers


Vergelijkbare producten

De oplossingen op deze website tonen slechts een deel van het assortiment van Ottobock. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals uw algehele gezondheid en conditie.

Laat u zich altijd door een medisch expert adviseren over de behandelmogelijkheden voor uw situatie.