Orthesesysteem E-MAG Active

Melvin fietst met zijn E-MAG Active orthese systeem

Orthese bij beenverlammingFunctionaliteit

De E-MAG Active vergrendelt de knie op een cruciaal moment: de standfase van de loopcyclus. Op dit moment draagt het aangedane been uw lichaamsgewicht. Het vroeg zekeren van uw knie wordt bereikt door de PreLock-functie. Uw knie wordt weer ontgrendeld voor de zwaaifase, het moment dat u het onderbeen naar voren brengt.

De E-MAG Active wordt tijdens het wandelen bij elke stap ontgrendeld en opnieuw vergrendeld voordat u uw voet weer neerzet. Dit is mogelijk dankzij een intelligent sensorsysteem, dat de positie van uw been meet terwijl u loopt en deze informatie stuurt naar de elektronica in het kniescharnier. Dan ontgrendeld de magneet uw knie - snel en geruisloos.

Voordelen op een rij

E-MAG Active aan een zijde of twee zijden

Natuurlijker lopen

Natuurlijker lopen en niet over elke beweging nadenken: deze wensen worden door veel mensen gedeeld. Slimme elektronica in de E-MAG Active verzekeren u van een natuurlijker en soepeler looppatroon. Een magneet opent het kniescharnier automatisch, zodat uw handen vrij blijven. Hierdoor kunt u zich richten op andere dingen in het leven die belangrijk zijn voor u - uw gezin, werk of hobby.

Man aan het lopen met E-MAG Active

Betere lichaamshouding

De E-MAG Active maakt bewegen makkelijker, zodat u actiever kunt zijn dan voorheen. Dat is goed nieuws voor uw spieren, algemene conditie, hart en bloedvaten. Door het natuurlijkere looppatroon zijn compensendere bewegingen nauwelijks nodig. Hierdoor wordt uw gezonde zijde minder belast.

Fietsmodus voor E-MAG Active

Fietsen

Door de E-MAG Active met een kleine knop te ontgrendelen kunt u zelfs fietsen, bijvoorbeeld op een therapiefiets. De intelligente besturing van het scharnier brengt ook andere sporten binnen uw bereik, zoals Nordic Walking.

Voor dagelijks gebruik

Het afgesloten ontwerp beschermt de E-MAG Active tegen externe invloeden zoals schokken en zorgt dat hij niet in kleding verstrikt kan raken of vuil wordt.

Duurzaam

Afhankelijk van uw bewegingspatroon heeft u met de E-MAG Active een actieradius van ongeveer 5.000 stappen per acculading. Dit komt overeen met zo'n zes kilometer, wat voldoende moet zijn voor een dag. De accu kan eenvoudig 's nachts worden opgeladen.

Snel en geruisloos

Veel mensen vinden het geluid van een orthese hinderlijk en vervelend. De magneet van de E-MAG Active die uw knie tijdens het lopen ontgrendelt werkt snel en geruisloos – en is in het dagelijks gebruik niet of nauwelijks hoorbaar.

Veelgestelde vragen

 • Waar is de E-MAG Active verkrijgbaar?

  Uw arts en instrumentmaker kunnen u uitgebreid informeren of een E-MAG Active geschikt is voor uw situatie.

 • Hoe wordt de E-MAG Active ingebouwd in mijn brace of orthese?

  Uw instrumentmaker stemt het ontwerp van uw orthese volledig af op uw behoeften. Het orthesesysteem wordt vervolgens in deze orthese ingebouwd. In dit proces wordt de best mogelijke optie voor u gekozen uit veel mogelijkheden.

 • Tot welk lichaamsgewicht is de E-MAG Active goedgekeurd?

  De E-MAG Active is goedgekeurd voor een lichaamsgewicht tot 100 kilogram. Afhankelijk van uw lichaamsgewicht kan de orthese zo worden samengesteld dat zich alleen aan de buitenzijde van uw been een scharnier bevindt - daardoor is de orthese nog lichter en onopvallender.

 • Kan ik de E-MAG Active dragen onder normale kleding?

  U kunt de orthese onder normale kleding dragen en, dankzij het gesloten ontwerp, kan kleding ook niet vast komen te zitten.

 • Kan ik douchen met de E-MAG Active?

  De E-MAG Active is niet geschikt voor gebruik in de douche. Hiervoor kunt u wel het Aqualine-orthesesysteem van Ottobock gebruiken, een waterbestendig loophulpmiddel die speciaal is ontwikkeld voor gebruik in het water. Alle onderdelen zijn dan ook ontworpen voor gebruik in het water.

 • Kan ik autorijden met de E-MAG Active?

  Het is helaas niet mogelijk om hier algemene uitspraken over te doen. Uw vermogen om te autorijden met een E-MAG Active moet voor u persoonlijk worden bepaald.

Downloads

Brochures voor professionals


Vergelijkbare producten


De oplossingen op deze website tonen slechts een deel van het assortiment van Ottobock. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals uw algehele gezondheid en conditie.

Laat u zich altijd door een medisch expert adviseren over de behandelmogelijkheden voor uw situatie.