Kniebrace Genu Neurexa

Kniestabilisatie na een beroerte

Voordelen op een rij

Ondersteuning bij het lopen

De Genu Neurexa voorkomt het overstrekken van uw knie. Het buigen van uw knie blijft echter nog steeds mogelijk. De mate van beweging in uw knie kan op maat worden afgesteld door uw arts of instrumentmaker, afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Snel starten met revalidatie

Hoe eerder u start met de revalidatie, des te meer resultaat u eruit kunt halen. De Genu Neurexa helpt u wanneer u snel wilt starten met revalideren, zodat u zich sneller kunt richten op uw looptraining en op het herstellen van uw spieren.

Eenvoudig aantrekken

U kunt de brace aandoen met gesloten, gedeeltelijk gesloten of geopende sluitingen – u kunt dit zelf bepalen aan de hand van wat het prettigste is voor uzelf of voor de persoon die u helpt.

Comfortabel

Het aangenaam zachte materiaal van de brace (Outlast) voorkomt de overmatige ontwikkeling van warmte. Om alles uit de brace te halen adviseren we om de Genu Neurexa direct op de huid te dragen.

Indicaties

 • Parese van de beenspieren, resulterend in hyperextensie van de knie, bijvoorbeeld na CVA, lumbale hernia of perifere zenuwschade.

Veelgestelde vragen

 • Waar is de Genu Neurexa verkrijgbaar?

  Uw arts kan de Genu Neurexa voorschrijven, eventueel in overleg met uw therapeut of instrumentmaker.

 • Kan ik de Genu Neurexa de hele dag dragen?

  Ja, omdat het materiaal van de brace erg zacht en comfortabel is. Dit materiaal controleert ook de temperatuur, zodat de transpiratie afneemt en de brace ook na langer dragen prettig blijft zitten. Hierdoor zit de brace ook lekker wanneer u deze een langere tijd draagt. U kunt de brace zelfs dragen tijdens uw looptraining. Hij hoeft dus niet voortdurend aan- en uitgetrokken te worden.

 • Kan ik de Genu Neurexa zelf aan- en uittrekken?

  Ja, de Genu Neurexa kan op verschillende manieren worden aan- en uitgetrokken. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u de brace aantrekken zonder de sluiting te openen of door de sluiting deels of volledig te openen. Alle sluitingen zitten aan de voorzijde, zodat u ze kunt zien en makkelijk kunt bereiken. Afhankelijk van uw situatie kunt u de brace zelf aantrekken of indien nodig een ander laten helpen.

 • Is de Genu Neurexa wasbaar?

  Ja, het is belangrijk om de brace regelmatig te wassen. Bekijk de gebruiksaanwijziging voor meer informatie.

Downloads

Brochures voor gebruikers

Brochures voor professionals


De oplossingen op deze website tonen slechts een deel van het assortiment van Ottobock. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals uw algehele gezondheid en conditie.

Laat u zich altijd door een medisch expert adviseren over de behandelmogelijkheden voor uw situatie.