Enkel-voetbrace WalkOn Reaction

Henning met WalkOn Reaction en hond

Voordelen op een rij

Henning aan het lopen met de WalkOn Reaction

Natuurlijker lopen

De WalkOn Reaction ondersteunt u bij het bereiken van een vrijwel natuurlijk looppatroon. Tijdens het lopen wordt zowel het strekken als het buigen van uw knie ondersteund door de speciale structuur van de voorzijde van de brace. Hierdoor wordt uw looppatroon soepeler.

Henning aan het bewegen met de WalkOn Reaction

Minder compenserende bewegingen

Compenserende bewegingen leiden vaak tot slijtage. De WalkOn Reaction helpt daarom bij het verminderen van deze bewegingen dankzij de hoge teruggave van energie. U loopt meer symmetrisch doordat de brace energie opslaat wanneer uw voet de grond raakt en deze weer vrijlaat tijdens het afwikkelen van uw voet.

Henning loopt op ongelijke ondergrond met WalkOn Reaction

Meer veiligheid

Uw veiligheid tijdens het lopen neemt toe omdat de WalkOn Reaction uw voet ondersteunt en opheft tijdens het lopen. Hierdoor neemt het risico om te struikelen af.

Henning trekt de WalkOn Reaction aan

Gewoon uw eigen schoen

De WalkOn Reaction past in elke stevige schoen. Het enige waar u op moet letten is dat uw schoen een verstevigde hiel heeft. Om de brace aan te doen, plaatst u de WalkOn Reaction in uw schoen en schuift u vervolgens uw voet erin.

De WalkOn Reaction is lichtgewicht en discreet

Lichtgewicht en discreet

De WalkOn Reaction is licht, compact en discreet onder kleding. De scheenbeschermer maakt de brace nog comfortabeler. Deze is gemaakt van materiaal (Outlast) dat de opbouw van warmte en transpiratie vermindert.

Duurzaamheid van de WalkOn Reaction

Robuust en duurzaam

De WalkOn Reaction is bijzonder robuust. De brace is uitgebreid getest en is uiterst duurzaam.

WalkOn-lijn

Er zijn zes braces verkrijgbaar in de WalkOn-lijn. Hierdoor kan uw arts of instrumentmaker de oplossing te selecteren die het meest geschikt is voor uw persoonlijke situatie en de mate van uw verlamming.

Indicaties

 • Verzwakte dorsaalflexie, met lichte of matige spasticiteit.
 • Voor lichte beperking in de plantairflexie en voor lichte beperking in de knie-extensie (bijvoorbeeld voortdurende vermoeidheid van de knie-extensoren gedurende lange perioden van staan of lopen).

De indicatie vindt vaak plaats na een beroerte, traumatisch hersenletsel, multiple sclerose, neuromusculaire atrofie of peroneusverlamming.

Veelgestelde vragen

 • Hoe trek ik de WalkOn Reaction aan?

  We adviseren om eerst de brace in je schoen te plaatsen en vervolgens je voet. Vervolgens kun je brace eenvoudig bevestigen met de klittenbandsluiting.

 • Heb ik een speciale schoen nodig voor de WalkOn Reaction?

  Nee, maar we adviseren om wel een stevige schoen te kiezen met een verstevigde hiel. Het is belangrijk dat de brace goed past in de schoen, zodat vrijwel geen beweging in de schoen mogelijk is. We adviseren daarnaast een hakhoogte van 10 millimeter, tenzij uw instrumentmaker anders adviseert. Wanneer u ook andere schoenen draagt in combinatie met de brace zouden deze uiteraard dezelfde hakhoogte moeten hebben.

 • Is het mogelijk om te sporten met de WalkOn Reaction?

  Zeker: bewegen is niet alleen mogelijk maar wordt zelfs aanbevolen. Spreek met uw arts en/of instrumentmaker welke sporten het meest geschikt zijn voor u en hoe de brace hierbij het best gebruikt kan worden. Extreme en abrupte bewegingen moeten met de WalkOn Reaction zoveel mogelijk worden vermeden.

 • Hoe onderhoud ik de WalkOn Reaction?

  De brace moet regelmatig worden afgenomen met water en een mild schoonmaakmiddel. Alle onderdelen van textiel kunnen worden gewassen en vervangen. We adsvieren om de bekleding minimaal twee keer per week te wassen, in de wasmachine op 40°C.

 • Kan ik extra bekleding krijgen voor de WalkOn Reaction?

  De onderdelen van textiel kunnen uiteraard worden bijbesteld via uw instrumentmaker, die ze indien nodig ook kan aanpassen.

 • Kan ik autorijden met de WalkOn Reaction?

  Het is helaas niet mogelijk om hier algemene uitspraken over te doen. Uw vermogen om te autorijden met een WalkOn Reaction moet voor u persoonlijk worden bepaald.

Downloads


Vergelijkbare producten


De oplossingen op deze website tonen slechts een deel van het assortiment van Ottobock. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals uw algehele gezondheid en conditie.

Laat u zich altijd door een medisch expert adviseren over de behandelmogelijkheden voor uw situatie.