Enkel-voetbrace WalkOn Reaction plus

In 2006 was Jochen slachtoffer van een misdaad. Sindsdien is zijn rechteronderbeen volledig verlamd. Tegenwoordig is hij eigenaar van een beveiligingsbedrijf en sport hij veel. In de video vertelt hij over de wijze waarop de WalkOn Reaction plus zijn leven veranderde.

Voordelen op een rij

Natuurlijker lopen

De WalkOn Reaction plus ondersteunt u bij het bereiken van een vrijwel natuurlijk looppatroon. Tijdens het lopen wordt zowel het strekken als het buigen van uw knie ondersteund door de speciale structuur van de voorzijde van de brac, zelfs wanneer u actiever wordt en u meer steun nodig heeft bij het strekken van de knie. Hierdoor wordt uw looppatroon soepeler.

Minder compenserende bewegingen

Compenserende bewegingen leiden vaak tot slijtage. De WalkOn Reaction plus helpt daarom bij het verminderen van deze bewegingen dankzij de hoge teruggave van energie. U loopt meer symmetrisch doordat de brace energie opslaat wanneer uw voet de grond raakt en deze weer vrijlaat tijdens het afwikkelen van uw voet.

Meer veiligheid

Uw veiligheid tijdens het lopen neemt toe omdat de WalkOn Reaction plus uw voet ondersteunt en opheft tijdens het lopen. Hierdoor neemt het risico om te struikelen af.

Gewoon uw eigen schoen

De WalkOn Reaction plus past in elke stevige schoen. Het enige waar u op moet letten is dat uw schoen een verstevigde hiel heeft. Om de brace aan te doen, plaatst u de WalkOn Reaction plus in uw schoen en schuift u vervolgens uw voet erin.

Lichtgewicht en discreet

De WalkOn Reaction is licht, compact en discreet onder kleding. De scheenbeschermer maakt de brace nog comfortabeler. Deze is gemaakt van materiaal (Outlast) dat de opbouw van warmte en transpiratie vermindert.

Robuust en duurzaam

De WalkOn Reaction plus is bijzonder robuust. De brace is uitgebreid getest en is uiterst duurzaam.

WalkOn-productlijn

De WalkOn Reaction plus is bijzonder robuust. De brace is uitgebreid getest en is uiterst duurzaam.

Indicaties

 • Verzwakte dorsaalflexie, zonder of met matige spasticiteit.
 • Bij aanvullend verlies van de spieren die gebruikt worden om de voet te laten zakken, en/of een matige zwakte van de knie-extensoren van de knie (extensie van het kniegewricht tegen zwaartekracht hoort mogelijk te zijn).
 • In aanvulling op de WalkOn Reaction is de WalkOn Reaction plus ook geschikt voor meer actieve gebruikers die meer ondersteuning nodig hebben bij de knie-extensie.

Veelgestelde vragen

 • Hoe trek ik de WalkOn Reaction plus aan?

  We adviseren om eerst de brace in je schoen te plaatsen en vervolgens je voet. Vervolgens kun je brace eenvoudig bevestigen met de klittenbandsluiting.

 • Heb ik een speciale schoen nodig voor de WalkOn Reaction plus?

  Nee, maar we adviseren om wel een stevige schoen te kiezen met een verstevigde hiel. Het is belangrijk dat de brace goed past in de schoen, zodat vrijwel geen beweging in de schoen mogelijk is. We adviseren daarnaast een hakhoogte van 10 millimeter, tenzij uw instrumentmaker anders adviseert. Wanneer u ook andere schoenen draagt in combinatie met de brace zouden deze uiteraard dezelfde hakhoogte moeten hebben.

 • Is het mogelijk om te sporten met de WalkOn Reaction plus?

  Zeker: bewegen is niet alleen mogelijk maar wordt zelfs aanbevolen. Spreek met uw arts en/of instrumentmaker welke sporten het meest geschikt zijn voor u en hoe de brace hierbij het best gebruikt kan worden. Extreme en abrupte bewegingen moeten met de WalkOn Reaction plus zoveel mogelijk worden vermeden.

 • Hoe onderhoud ik de WalkOn Reaction?

  De brace moet regelmatig worden afgenomen met water en een mild schoonmaakmiddel. Alle onderdelen van textiel kunnen worden gewassen en vervangen. We adsvieren om de bekleding minimaal twee keer per week te wassen, in de wasmachine op 40°C.

 • Kan ik extra bekleding krijgen voor de WalkOn Reaction plus?

  De onderdelen van textiel kunnen uiteraard worden bijbesteld via uw instrumentmaker, die ze indien nodig ook kan aanpassen.

 • Kan ik autorijden met de WalkOn Reaction plus?

  Het is helaas niet mogelijk om hier algemene uitspraken over te doen. Uw vermogen om te autorijden met een WalkOn Reaction plus moet voor u persoonlijk worden bepaald.

DownloadsDe oplossingen op deze website tonen slechts een deel van het assortiment van Ottobock. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals uw algehele gezondheid en conditie.

Laat u zich altijd door een medisch expert adviseren over de behandelmogelijkheden voor uw situatie.