Enkel-voetbrace WalkOn Reaction Junior

Leo met de voet-enkelorthese WalkOn Reaction junior

Voordelen op een rij

Moeder en zoon bezoeken een motortentoonstelling. De zoon draagt de enkel-voetbrace WalkOn Reaction junior van Ottobock.

Natuurlijker lopen

De WalkOn Reaction junior maakt het mogelijk om op een vrijwel natuurlijke manier te lopen. Het speciale ontwerp helpt bij het strekken en buigen van de knie tijdens het lopen. Hierdoor wordt het looppatroon van uw kind soepeler. Dit geldt ook voor actievere kinderen, die behoefte hebben aan meer ondersteuning bij het strekken van de knie.

Jongen op een hangbrug op een speelplaats met de WalkOn Reaction junior, een dynamische enkel-voetorthese van Ottobock

Minder compenserende bewegingen

Compenserende bewegingen leiden vaak tot slijtage. De WalkOn Reaction junior helpt daarom bij het verminderen van deze bewegingen. De energie die wordt opgeslagen als de hiel van uw kind de grond raakt wordt vrijgelaten tijdens het afrollen van de voet. Dit helpt uw kind om meer symmetrisch te lopen. De speciale afstelling van de brace zorgt bovendien ook tijdens het staan voor een natuurlijkere houding.

Kind rent rond op een speelplaats. Hij draagt de WalkOn Reaction junior, een dynamische enkel-voetorthese voor kinderen van Ottobock aan zijn linkerbeen.

Meer veiligheid

De veiligheid van uw kind neemt toe doordat de WalkOn Reaction junior de voet ondersteunt en optilt tijdens het lopen. Het risico om ergens achter te blijven haken met de voorkant van de voet wordt hierdoor kleiner, bijvoorbeeld achter de rand van een vloerkleed of een ongelijke ondergrond.

Kind kijkt naar een scooter. Hij draagt de WalkOn Reaction junior, een dynamische enkel-voetorthese van Ottobock.

Geschikt voor schoenen

De brace kan worden gedragen in gewone schoenen, waarbij een stevige schoen heel goed geschikt is. Let er alleen op dat de schoenen een verstevigde hiel heeft. Om de brace aan te trekken plaatst ui eerst de WalkOn Reaction junior in de schoen. Uw kind kan vervolgens eenvoudig in de brace stappen met zijn of haar voet.

Moeder en zoon kijken naar een klassieke auto. De jongen draagt de WalkOn Reaction junior, een dynamische enkel-voetorthese van Ottobock.

Licht en onopvallend

De WalkOn Reaction junior is licht, slank en past onopvallend onder kleding. Een scheenbeschermer maakt de brace nog comfortabeler. Deze is gemaakt van een materiaal dat de ontwikkeling van warmte en zweet vermindert.

Kind speelt op een speelplaats. De jongen draagt de WalkOn Reaction junior, een dynamische enkel-voetorthese van Ottobock.

Robuust en duurzaam

De WalkOn Reaction junior is zeer robuust. De brace heeft ook zijn duurzaamheid - ook op de lange termijn - bewezen in verschillende testen.

Ottobock zet zich in om een veilige omgeving te creëren voor kinderen die een trauma hebben ondergaan.

Hoop voor kinderen met een trauma

Samen met de Peter Maffay Foundation zet Ottobock zich in voor kinderen die opgroeien onder moeilijke omstandigheden. De kleine draak Tabaluga is het symbool van deze samenwerking. (©(2016) Tabaluga Enterprises GmbH)

Serie WalkOn

De WalkOn-serie bestraat uit zes verschillende braces. Een van de braces uit deze serie is de WalkOn Reaction junior, die geschikt is voor kinderen vanaf schoenmaat 24. De andere braces uit de WalkOn-serie zijn beschikbaar vanaf schoenmaat 36.

Indicaties

 • Cerebrale parese
 • Klapvoet zonder spasticiteit
 • Klapvoet met lichte tot gemiddelde spasticiteit
 • Hemiparese en diparese

Veelgestelde vragen

 • Hoe trek ik de WalkOn Reaction junior aan?

  We adviseren om de orthese eerst in de schoen te plaatsen en vervolgens de voet in de orthese te plaatsen. Daarna kan de orthese eenvoudig worden vastgemaakt met de klittenbandsluiting.

 • Heb ik een speciale schoen nodig voor de WalkOn Reaction junior?

  Nee, maar kies wel voor een stevige schoen met een verstevigde hiel. Het is belangrijk dat de brace stevig vast zit en zo min mogelijk kan bewegen in de schoen. Daarnaast adviseren we een hielhoogte van 10 millimeter. De hakhoogte kan ook worden bepaald door de instrumentmaker van uw kind. De andere gebruikte schoenen zouden in dat geval dezelfde schoenhoogte moeten hebben.

 • Is het mogelijk om te sporten met de WalkOn Reaction junior?

  Zeker: bewegen is niet alleen mogelijk maar wordt zelfs aanbevolen. Spreek met de arts en/of instrumentmaker van uw kind welke sporten het meest geschikt zijn voor hem of haar en hoe de brace hierbij het best gebruikt kan worden. Extreme en abrupte bewegingen moeten met de WalkOn Reaction junior zoveel mogelijk worden vermeden.

 • Hoe onderhoud ik de WalkOn Reaction junior?

  De orthese moet regelmatig worden afgenomen met water en een mild schoonmaakmiddel. Alle onderdelen van textiel kunnen worden gewassen en vervangen. We adviseren om de scheenbeschermer minimaal twee keer per week te wassen, in de wasmachine op 40°C.

 • Kan ik extra onderdelen krijgen voor de WalkOn Reaction junior?

  De onderdelen van textiel kunnen uiteraard worden bijbesteld via uw instrumentmaker, die ze indien nodig ook kan aanpassen.

Downloads

Informatie voor professionalsDe oplossingen op deze website tonen slechts een deel van het assortiment van Ottobock. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals uw algehele gezondheid en conditie.

Laat u zich altijd door een medisch expert adviseren over de behandelmogelijkheden voor uw situatie.