Enkel-voetbrace WalkOn Flex

Voordelen op een rij

Veiliger lopen met de WalkOn Flex

Meer veiligheid

Lopen wordt veiliger omdat de WalkOn Flex uw voet tijdens het lopen ondersteunt en optilt. Dit verkleint het risico op struikelen, bijvoorbeeld over de rand van een vloerkleed of een ongelijke ondergrond.

Flexibiliteit met de WalkOn Flex

Flexibiliteit voor u

Op voorwaarde dat u aan de lichamelijke vereisten voldoet, zorgt de WalkOn Flex voor meer flexibiliteit in uw enkel en knie. Dit maakt het makkelijker om op ongelijke ondergrond te lopen. De brace biedt ook lichte ondersteuning tijdens het afrollen van uw voet, precies zoals u het nodig heeft.

Natuurlijk bewegen met de WalkOn Flex

Natuurlijk bewegen

Met de WalkOn Flex kunt u gedurende de dag natuurlijk bewegen. Wanneer u bijvoorbeeld hurkt of een trap oploopt kunt u uw u voorvoet normaal belasten. De WalkOn Flex is daarmee zeer geschikt voor uiteenlopende allerdaagse situaties.

Lichtgewicht en discreet

De WalkOn Flex is licht, compact en discreet onder kleding. De kuitbekleding is afneembaar, wat het draagcomfort van de brace nog verder vergroot. De brace is gemaakt van materiaal (Outlast) dat de opbouw van warmte en transpiratie vermindert.

Gewoon uw eigen schoen

De WalkOn Flex past in elke stevige schoen. Het enige waar u op moet letten is dat uw schoen een verstevigde hiel heeft. Om de brace aan te doen, plaatst u de WalkOn Flex in uw schoen en schuift u vervolgens uw voet erin.

Robuust en duurzaam

De WalkOn Flex is bijzonder robuust. De brace is uitgebreid getest en uiterst duurzaam.

WalkOn-lijn

Er zijn zes braces verkrijgbaar in de WalkOn-lijn. Hierdoor kan uw arts of instrumentmaker de oplossing te selecteren die het meest geschikt is voor uw persoonlijke situatie en de mate van uw verlamming.

Indicaties

 • Verzwakte dorsaalflexie, ook met lichte spasticiteit.
 • De WalkOn Flex wordt in het bijzonder aangeraden in gevallen waarbij de mogelijkheid tot dorsaalflexie afneemt als gevolg van aanhoudende activiteit (spiervermoeidheid).
 • De WalkOn Flex is geschikt voor binnen- en buitengebruik door gebruikers met een stabiel enkelgewricht en geen beperking in de motorische controle van de knie.

De indicatie van zwakte in de dorsaalflexie vindt vaak plaats na een beroerte, traumatisch hersenletsel, multiple sclerose, neuromusculaire atrofie of peroneusverlamming.

Veelgestelde vragen

 • Hoe trek ik de WalkOn Flex aan?

  We adviseren om eerst de brace in je schoen te plaatsen en vervolgens je voet. Vervolgens kun je brace eenvoudig bevestigen met de klittenbandsluiting.

 • Heb ik een speciale schoen nodig voor de WalkOn Flex?

  Nee, maar we adviseren om wel een stevige schoen te kiezen met een verstevigde hiel. Het is belangrijk dat de brace goed past in de schoen, zodat vrijwel geen beweging in de schoen mogelijk is. We adviseren daarnaast een hakhoogte van 10 millimeter, tenzij uw instrumentmaker anders adviseert. Wanneer u ook andere schoenen draagt in combinatie met de brace zouden deze uiteraard dezelfde hakhoogte moeten hebben.

 • Is het mogelijk om te sporten met de WalkOn Flex?

  Nee, maar we adviseren om wel een stevige schoen te kiezen met een verstevigde hiel. Het is belangrijk dat de brace goed past in de schoen, zodat vrijwel geen beweging in de schoen mogelijk is. We adviseren daarnaast een hakhoogte van 10 millimeter, tenzij uw instrumentmaker anders adviseert. Wanneer u ook andere schoenen draagt in combinatie met de brace zouden deze uiteraard dezelfde hakhoogte moeten hebben.

 • Hoe onderhoud ik de WalkOn Flex?

  De brace moet regelmatig worden afgenomen met water en een mild schoonmaakmiddel. We adviseren om de bekleding minimaal twee keer per week te wassen, in de wasmachine op 40°C. Om de levensduur van de kuitband te verlengen is het belangrijk om de klittenbandsluiting altijd te sluiten wanneer u de brace heeft aangetrokken.

 • Kan ik extra bekleding krijgen voor de WalkOn Flex?

  De onderdelen van textiel kunnen uiteraard worden bijbesteld via uw instrumentmaker, die ze indien nodig ook kan aanpassen.

 • Kan ik autorijden met de WalkOn Flex?

  Het is helaas niet mogelijk om hier algemene uitspraken over te doen. Uw vermogen om te autorijden met een WalkOn moet voor u persoonlijk worden bepaald.

DownloadsDe oplossingen op deze website tonen slechts een deel van het assortiment van Ottobock. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals uw algehele gezondheid en conditie.

Laat u zich altijd door een medisch expert adviseren over de behandelmogelijkheden voor uw situatie.