Enkel-voetbrace WalkOn en WalkOn Trimable

Jürgen met WalkOn dorsaalflexie-orthese

Voordelen op een rij

Jürgen met WalkOn wandelt met zijn hond

Meer veiligheid

Lopen wordt veiliger omdat de WalkOn uw voet tijdens het lopen ondersteunt en optilt. Dit verkleint het risico op struikelen, bijvoorbeeld over de rand van een vloerkleed of een ongelijke ondergrond.

Jürgen met WalkOn wandelt in de sneeuw

Natuurlijker lopen

Dankzij het speciale materiaal van de WalkOn wordt er energie opgeslagen wanneer uw hiel de grond raakt en wordt deze energie weer afgegeven tijdens het afwikkelen van uw voet. Zo kunt u veel natuurlijker lopen - of u nu langzaam of snel loopt.

Jürgen met WalkOn op de trap

Natuurlijk bewegen

Met de WalkOn kunt u gedurende de hele dag natuurlijk bewegen. Wanneer u bijvoorbeeld hurkt of een trap oploopt kunt u uw voet normaal belasten. De WalkOn is zeer geschikt voor uiteenlopende allerdaagse situaties.

Lichtgewicht en discreet

De WalkOn is licht en compact uitgevoerd zodat hij discreet onder uw kleding kan worden gedragen. De afneembare kuitbekleding zorgt voor extra draagcomfort. Het materiaal (Outlast) voorkomt de opbouw van warmte en transpiratie.

Gewoon uw eigen schoen

De WalkOn past in elke stevige schoen. Het enige waar u op moet letten is dat uw schoen een verstevigde hiel heeft. Om de brace aan te doen, plaatst u de WalkOn in de schoen en schuift u vervolgens uw voet erin.

Robuust en duurzaam

De WalkOn is bijzonder robuust. De brace is uitgebreid getest en uiterst duurzaam.

WalkOn-lijn

Er zijn zes braces verkrijgbaar in de WalkOn-lijn. Hierdoor kan uw arts of instrumentmaker de oplossing te selecteren die het meest geschikt is voor uw persoonlijke situatie en de mate van uw verlamming.

Het enige verschil tussen de WalkOn en de WalkOn Trimable is hoe uw instrumentmaker de brace voor u op maat maakt. Uw instrumentmaker zal de oplossing kiezen waar hij of zij zich het prettigst bij voelt.

Indicaties

 • Verzwakte dorsaalflexie met lichte tot matige spasticiteit
 • De WalkOn is geschikt voor binnen- en buitengebruik door gebruikers zonder of met slechts een lichte motorische beperking van het kniegewricht, eventueel met een lichte instabiliteit in het enkelgewricht.
 • Na een beroerte, bij traumatisch hersenletsel, multiple sclerose, neuromusculaire atrofie of peroneusverlamming.

Veelgestelde vragen

 • Hoe trek ik de WalkOn aan?

  We adviseren om eerst de brace in je schoen te plaatsen en vervolgens je voet. Vervolgens kun je brace eenvoudig bevestigen met de klittenbandsluiting.

 • Heb ik een speciale schoen nodig voor de WalkOn?

  Nee, maar we adviseren om wel een stevige schoen te kiezen met een verstevigde hiel. Het is belangrijk dat de brace goed past in de schoen, zodat vrijwel geen beweging in de schoen mogelijk is. We adviseren daarnaast een hakhoogte van 10 millimeter, tenzij uw instrumentmaker anders adviseert. Wanneer u ook andere schoenen draagt in combinatie met de brace zouden deze uiteraard dezelfde hakhoogte moeten hebben.

 • Is het mogelijk om te sporten met de WalkOn?

  Ja, bewegen is niet alleen mogelijk maar wordt zelfs aanbevolen. Bespreek met uw instrumentmaker welke sporten het meest geschikt zijn voor u en hoe uw brace hierbij het best gebruikt kan worden. Extreme en abrupte bewegingen moeten met de WalkOn zoveel mogelijk worden vermeden.

 • Hoe onderhoud ik de WalkOn?

  De brace moet regelmatig worden afgenomen met water en een mild schoonmaakmiddel. We adviseren om de bekleding minimaal twee keer per week te wassen, in de wasmachine op 40°C. Om de levensduur van de kuitband te verlengen is het belangrijk om de klittenbandsluiting altijd te sluiten wanneer u de brace heeft aangetrokken.

 • Kan ik extra bekleding krijgen voor de WalkOn?

  De onderdelen van textiel kunnen uiteraard worden bijbesteld via uw instrumentmaker, die ze indien nodig ook kan aanpassen.

 • Kan ik autorijden met de WalkOn?

  Het is helaas niet mogelijk om hier algemene uitspraken over te doen. Uw vermogen om te autorijden met een WalkOn moet voor u persoonlijk worden bepaald.

Downloads


Vergelijkbare producten


De oplossingen op deze website tonen slechts een deel van het assortiment van Ottobock. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals uw algehele gezondheid en conditie.

Laat u zich altijd door een medisch expert adviseren over de behandelmogelijkheden voor uw situatie.