Elektrostimulatie L300 Go

Dirk out and about with the L300 Go

Ervaringsverhalen

Ervaringsdeskundige Jan

Ervaringsdeskundige Jan

Jan (69) krijgt in 2014 een beroerte waarbij hij halfzijdig verlamd raakt. Tijdens een intensieve revalidatieperiode leert hij opnieuw lopen. Wel houdt Jan aan zijn beroerte een klapvoet (dropvoet) en een overstrekking (hyperextensie) in zijn linkerbeen over, waardoor lopen moeizaam gaat. Jan besluit zelf op zoek te gaan naar de optimale oplossing.

Lees het interview

Voordelen op een rij

Snel aangemeten door experts

Dankzij de eenvoudige opbouw van de L300 Go kan het systeem snel en makkelijk worden aangemeten door gekwalificeerde experts. Met een enkele elektrode en twee stimulatiekanalen regelt de L300 Go het heffen van de voet en rotatie.

App en resultaatanalyse

Met de mobiele app voor gebruikers kunt u uw activiteiten in de gaten houden, doelen stellen en aan de hand hiervan nieuwe stappen zetten. De app maakt het bovendien makkelijk om uw resultaten te volgen en vast te leggen.

Prikkels op het juiste moment

Zogenaamde versnellingssensoren houden uw bewegingspatroon nauwkeurig in de gaten. Wanneer uw bewegingen veranderen kan de L300 Go binnen 0,01 de juiste prikkels bieden.

Met een hand om te doen

De band heeft een modern sluitsysteem, zodat je de L300 Go gemakkelijk met slechts één hand kunt aantrekken.

Langdurige, reproduceerbare metingen

Een tablet met Bluetooth-verbinding is beschikbaar voor gekwalificeerd personeel voor het aanmeten van de L300 Go. Hierdoor kan het systeem op elk moment worden verfijnd. Deze gegevens zijn reproduceerbaar en zijn te allen tijde toegankelijk voor looprevalidatie op lange termijn.

Indicaties

Informatie voor professionals

  • De L300 Go zorgt voor dorsaalflexie in de enkel bij kinderen en volwassen met een drop foot. Het systeem ondersteunt daarnaast knieflexie en -extensie bij volwassenen met spierzwakte als gevolg van een ziekte of letsel aan het centrale zenuwstelsel (bijvoorbeeld na een CVA of letsel aan het ruggenmerg).
  • De L300 Go stimuleert de spieren in het aangedane been elektrisch, met als doel dorsaalflexie van de enkel en/of knieflexie en -extensie. Dit helpt bij het verbeteren van de gang.
  • Bovendien ondersteunt de L300 Go bij het herstel van de spieren en helpt het systeem bij het voorkomen of vertragen van spieratrofie. De L300 Go kan helpen bij het behouden of uitbreiden van de range of motion van het gewricht en het verbeteren van de bloedsomloop.

Downloads

Brochures voor gebruikers

Brochures voor professionals


De oplossingen op deze website tonen slechts een deel van het assortiment van Ottobock. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals uw algehele gezondheid en conditie.

Laat u zich altijd door een medisch expert adviseren over de behandelmogelijkheden voor uw situatie.