Computergestuurde orthesesysteem C-Brace


Voordelen op een rij

David M.loopt met de C-Brace op uitdagend terrein.

Nieuwe bewegingsvrijheid

Snel of langzaam lopen, rennen op hellingen of ruig terrein, struikelen voorkomen, tree na tree een trap aflopen of het been buigen onder belasting: met de C-Brace ervaren gebruikers een nieuwe bewegingsvrijheid

Dankzij het lichte gewicht van de C-Brace kan Marjan veilig op een ladder staan en werken in haar tuin.

Klein en licht van gewicht

De C-Brace is klein genoeg om onopvallend onder de kleding te dragen. Omdat hij licht is, kost lopen de gebruiker minder moeite.

David draagt zijn computergestuurde C-Brace terwijl hij met zijn kinderen door het bos wandelt.

Veiliger lopen

De C-Brace vergroot de veiligheid door in realtime te reageren, waaronder bij mogelijk struikelen: de gebruiker kan dan met gebogen knie lopen of gaan zitten en kan op oneffen terrein en hellingen lopen.

Marjan gebruikt de handige Cockpit-app om haar C-Brace te bedienen.

App-besturing voor de gebruiker en de orthopedisch instrumentmaker.

Gebruikers kunnen hun C-Brace gemakkelijk aansturen met de Cockpit-app, bijvoorbeeld om naar de fietsmodus te gaan. De orthopedisch instrumentmaker gebruikt de setup-app om de C-Brace in enkele simpele stappen individueel aan te passen.

Dankzij haar C-Brace kan Denise eindelijk weer dansen.

Dynamische bewegingspatronen

De sensortechnologie maakt de C-Brace intuïtiever in het gebruik; bewegingspatronen worden nog dynamischer en reactiever.

De instrumentmaker bouwt de C-Brace lokaal

Vereenvoudigd productieproces

De C-Brace kan worden gemaakt door gecertificeerde orthopedisch instrumentmakers, direct in de werkplaats voor medische hulpmiddelen. Zowel de gebruiker als de orthopedisch instrumentmaker hebben voordeel van de vereenvoudigde productie.

Functionaliteit

De C-Brace® bestaat uit op maat gemaakte bovenbeen-, kuit- en voetcomponenten. Een enkelscharnier (eenzijdig of tweezijdig) of een op maat gemaakt veerelement verbindt de voet- en kuitcomponenten. Het sensorsysteem meet continu de flexie van het kniescharnier en de hoekversnelling ervan. Zo detecteert de C-Brace® de loopfase van de gebruiker, en kan deze de hydraulische weerstanden regelen en de flexie en extensie van het kniescharnier sturen.

Ervaringen

Denise tells her story

Denise vertelt haar verhaal

David T. tells his story

David T. vertelt zijn verhaal

Marjan tells her story

Marjan vertelt haar verhaal

David M. tells his story

David M. vertelt zijn verhaal

Melvin tells his story

Melvin vertelt zijn verhaal

Hannah tells her story

Hannah vertelt haar verhaal

Wolfgang tells his story

Wolfgang vertelt zijn verhaal

In gesprek met Wolfgang

In gesprek met Wolfgang

In gesprek met Hannah

In gesprek met Hannah

In gesprek met Melvin

In gesprek met Melvin

Het verschil

Marjan met en zonder C-Brace

Denise met en zonder C-Brace

David T. met en zonder C-Brace

David met en zonder C-Brace

David M. met en zonder C-Brace

Veelgestelde vragen

 • Hoe kom ik te weten of de C-Brace geschikt is voor mij?

  De C-Brace is geschikt voor een scala aan neurologische aandoeningen. Maar per geval is een gedetailleerde anamnese – dat wil zeggen, een onderzoek door een arts of orthopedisch instrumentmaker – nodig om te bepalen of de C-Brace inderdaad van toepassing is. Neem contact op met Ottobock voor meer informatie of waar u terecht kunt.

 • Als de C-Brace in principe een optie is voor mij, kan ik de orthese dan eerst testen?

  Voordat u een C-Brace orthesesysteem krijgt aangemeten, gebruikt uw orthopedisch instrumentmaker een diagnostische proeforthese (DTO) om te bepalen of u in staat bent de functies van de C-Brace te gebruiken. Spreek met uw orthopedisch instrumentmaker; die kan u gedetailleerd adviseren of neem contact op met Ottobock.

 • Hoe lang duurt het om te leren lopen met de C-Brace?

  Hoe snel u leert lopen met de C-Brace en of u in staat bent de volledige functionaliteit te gebruiken, hangt af van veel verschillende factoren. Zoals steeds is uw persoonlijke fysieke conditie hierbij een belangrijke factor. Maar uw orthopedisch instrumentmaker kan u ook wat dit betreft uitstekend adviseren.

 • Hoe leer ik de C-Brace te gebruiken?

  Wanneer u een C-Brace krijgt aangemeten, legt uw orthopedisch instrumentmaker natuurlijk gedetailleerd uit hoe u de orthese moet gebruiken. In een programma met speciale training en oefeningen leert u alles wat u moet weten om uw C-Brace optimaal te gebruiken.

 • Kan ik douchen met de orthese?

  De C-Brace is niet geschikt om mee te douchen. Maar Ottobocks Aqualine orthesesysteem is een waterdicht hulpmiddel dat speciaal is ontworpen voor natte omstandigheden. Alle componenten ervan zijn ontworpen voor contact met water.

 • Kan ik de orthese over een broek dragen?

  Over het algemeen wel. De broek moet wel nauw aansluiten om kreukels te voorkomen. Vouwen kunnen namelijk drukplekken veroorzaken. We adviseren de C-Brace op de blote huid te dragen.

 • Kan ik met de C-Brace een voertuig besturen?

  Ja, dat kan. Het besturen van een voertuig met een orthese is onderhevig aan de regels van het land waar u woont. Check deze regels altijd op voorhand. Het been met de orthese mag wellicht niet gebruikt worden voor het besturen van een voertuig (bijv. het bedienen van de koppeling en de rempedalen). Gespecialiseerde garages kunnen het voertuig aanpassen aan uw behoeften (bijv. handmatige rem- en koppelingssystemen).

 • Moet ik speciale schoenen dragen of moet ik altijd dezelfde schoenen dragen?

  In principe kunt u alle soorten schoenen dragen. Maar de orthopedisch instrumentmaker past de C-Brace aan één hielhoogte aan, daar zit u dan aan vast. Het kan zijn dat u een maat groter nodig hebt, omdat ook het voetdeel moet erin moet passen. Comfortabele, brede en platte schoenen met veters of haak- en lussluiting maken het gebruik van de C-Brace gemakkelijker.

 • Kan ik de orthese zonder schoenen dragen?

  Nee, omdat het risico dat u met het voetdeel uitglijdt te groot is. Bovendien verandert dan ook de hielhoogte.

 • Kan ik er buiten mee in de regen lopen?

  De C-Brace is spatwaterdicht, dus in de regen lopen is over het algemeen geen probleem.

 • Hoe vaak moet ik de C-Brace opladen?

  We adviseren hem dagelijks op te laden. U kunt de C-Brace het beste rechtop opladen en opbergen.

 • Wat gebeurt er als de batterij helemaal leeg is? Kan ik dan door blijven lopen?

  U hoort een geluidssignaal als de batterij bijna leeg is. De C-Brace schakelt over naar de veiligheidsmodus (lege-batterijmodus). Hij behoudt een bepaald dempingsniveau, die u en de orthopedisch instrumentmaker van tevoren hebben ingesteld. U kunt daardoor de C-Brace blijven gebruiken, maar dan wel zonder de gebruikelijke dynamiek en technologie.

 • Hoe kan ik naar de gebruikersgedefinieerde modus schakelen?

  Dit kunt u doen via de app op uw smartphone.

Downloads

C-Brace - Brochure Eindgebruikers - NL