Computergestuurde orthesesysteem C-Brace


Voordelen in vogelvlucht

Nieuwe bewegingsvrijheid

Snel of langzaam lopen, rennen op hellingen of ruig terrein, struikelen voorkomen, tree na tree een trap aflopen of het been buigen onder belasting: met de C-Brace ervaren gebruikers een nieuwe bewegingsvrijheid.

Klein en licht van gewicht

De nieuwe C-Brace is klein genoeg om onopvallend onder de kleding te dragen. Omdat hij licht is, kost lopen de gebruiker minder moeite.

Veiliger lopen

De C-Brace vergroot de veiligheid door in realtime te reageren, waaronder bij mogelijk struikelen: de gebruiker kan dan met gebogen knie lopen of gaan zitten en kan op oneffen terrein en hellingen lopen.

App-besturing voor de gebruiker en de orthopedisch instrumentmaker.

Gebruikers kunnen hun C-Brace gemakkelijk aansturen met de Cockpit-app, bijvoorbeeld om naar de fietsmodus te gaan. De orthopedisch instrumentmaker gebruikt de setup-app om de C-Brace in enkele simpele stappen individueel aan te passen.

Dynamische bewegingspatronen

De nieuwe sensortechnologie maakt de C-Brace nog intuïtiever in het gebruik; bewegingspatronen worden nog dynamischer en reactiever.

Vereenvoudigd productieproces

De nieuwe C-Brace kan worden gemaakt door gecertificeerde orthopedisch instrumentmakers, direct in de werkplaats voor medische hulpmiddelen. Zowel de gebruiker als de orthopedisch instrumentmaker hebben voordeel van de vereenvoudigde productie.

Functionaliteit

De C-Brace® bestaat uit op maat gemaakte bovenbeen-, kuit- en voetcomponenten. Een enkelscharnier (eenzijdig of tweezijdig) of een op maat gemaakt veerelement verbindt de voet- en kuitcomponenten. Het sensorsysteem meet continu de flexie van het kniescharnier en de hoekversnelling ervan. Zo detecteert de C-Brace® de loopfase van de gebruiker, en kan deze de hydraulische weerstanden regelen en de flexie en extensie van het kniescharnier sturen.

Downloads

C-Brace - Brochure Eindgebruikers - NL

Veelgestelde vragen

 • Hoe kom ik te weten of de C-Brace® geschikt is voor mij?

  De C-Brace® is geschikt voor een scala aan neurologische aandoeningen. Maar per geval is een gedetailleerde anamnese – dat wil zeggen, een onderzoek door een arts of orthopedisch instrumentmaker – nodig om te bepalen of de C-Brace® inderdaad van toepassing is.

  Een geselecteerde groep orthopedisch adviseurs wordt getraind voor het aanmeten van C-Brace. Neem contact op met Ottobock voor een orthopedisch adviseur waar u terecht kunt.

 • Als de C-Brace® in principe een optie is voor mij, kan ik de orthese dan eerst testen?

  Voordat u een C-Brace® orthesesysteem krijgt aangemeten, gebruikt uw orthopedisch instrumentmaker een diagnostische proeforthese om te bepalen of u in staat bent de functies van de C-Brace® te gebruiken. Spreek met uw orthopedisch instrumentmaker; die kan u gedetailleerd adviseren.

 • Hoe lang duurt het om te leren lopen met de C-Brace®?

  Hoe snel u leert lopen met de C-Brace® en of u in staat bent de volledige functionaliteit te gebruiken, hangt af van veel verschillende factoren. Zoals steeds is uw persoonlijke fysieke conditie hierbij een belangrijke factor. Maar uw orthopedisch instrumentmaker kan u ook wat dit betreft uitstekend adviseren.

 • Hoe leer ik de C-Brace te gebruiken?

  Wanneer u een C-Brace® krijgt aangemeten, legt uw orthopedisch instrumentmaker natuurlijk gedetailleerd uit hoe u de orthese moet gebruiken. In een programma met speciale training en oefeningen leert u alles wat u moet weten om uw C-Brace® optimaal te gebruiken.

 • Kan ik douchen met de orthese?

  De C-Brace® is niet geschikt om mee te douchen. Maar Ottobocks Aqualine orthesesysteem is een waterdicht hulpmiddel dat speciaal is ontworpen voor natte omstandigheden. Alle componenten ervan zijn ontworpen voor contact met water.