Beenorthese FreeWalk

FreeWalk gebruiker Meital in een kunstgallerie

Harmonieus lopen en veiliger staan


Voordelen op een rij

Natuurlijker lopen

De FreeWalk stelt u in staat om natuurlijker te lopen. Daardoor zijn er minder compenserende bewegingen nodig, waardoor uw gewrichten en rug minder belast worden. U heeft minder energie nodig tijdens het lopen en bent in staat om langere afstanden te lopen.

Comfortabel zitten

Uw orthese moet u in vele alledaagse situaties ondersteunen. U kunt comfortabel zitten met de FreeWalk. Afhankelijk van uw lichamelijke mogelijkheden kunt u de orthese eenvoudig - met een lichaamsbeweging of handmatig - ontgrendelen.

Eenvoudig aantrekken

Om de FreeWalk aan te trekken kan u het beste gaan zitten, het voetdeel van de FreeWalk in uw schoen plaatsen en dan uw voet in uw schoen steken. Vervolgens kan de FreeWalk met de snelsluiting eenvoudig om uw been worden bevestigd.

Perfecte pasvorm

Uw instrumentmaker meet de FreeWalk op maat aan, zodat deze perfect past.

Draagcomfort

De zachte bekleding van de FreeWalk is gemaakt van huidvriendelijk materiaal dat de hele dag prettig aanvoelt. U kunt het eenvoudig reinigen met warm water en zeep.

Bijna onzichtbaar

De FreeWalk is lichtgewicht en sluit nauw aan op uw been. U kunt de beenorthese dragen onder normale kleding. Daardoor valt de FreeWalk minder op en is hij vrijwel onzichtbaar voor anderen.

Functionaliteit

Technologie

De FreeWalk wordt aangestuurd door een verbinding tussen het kniescharnier, het enkelscharnier en de zool die uw voet leidt. Als de FreeWalk is ingepast in uw natuurlijke looppatroon, ontgrendelt het slot in het kniescharnier en kunt u uw been vrij zwaaien. Het kniescharnier vergrendelt zichzelf weer tijdens het zwaaien, voordat u uw been weer neerzet. U houdt de controle over de orthese.

Voor mensen die sneller moe worden kan er een schakelaar worden toegevoegd aan de FreeWalk. Deze schakelaar zorgt ervoor dat u het kniescharnier permanent kunt vergrendelen of ontgrendelen, als toevoeging op de FreeWalk-functie (vergrendeld tijdens standfase en ontgrendelt tijdens zwaaifase). Met deze driefaseschakelaar kunt u de FreeWalk volledig aanpassen aan uw persoonlijke behoeften en conditie.

Training

U haalt het uiterste uit uw hoogwaardige en moderne orthese als u optimaal getraind wordt in het gebruik ervan. U zult de eerste stappen met uw FreeWalk zetten tijdens een proefpassing met uw instrumentmaker. Hij of zij zal u uitgebreid informeren over de functies en het dagelijks gebruik van de orthese.

Samen met uw instrumentmaker of fysiotherapeut kunt u vervolgens oefenen met lopen in verschillende situaties, bijvoorbeeld op een helling of trap. Daarna kan er een persoonlijk trainingsprogramma voor u worden opgesteld. Het is immers belangrijk dat u de juiste bewegingen oefent om een verkeerde houding te voorkomen. Bovendien leert u om veilig te gaan staan en zitten en om de orthese op de juiste manier aan en uit te trekken.

Veelgestelde vragen

 • Ik ben geïnteresseerd in de FreeWalk. Met wie kan ik contact opnemen?

  Neem contact op met uw arts of instrumentmaker. Hij of zij kan u uitgebreid adviseren of de FreeWalk geschikt is voor uw situatie.

 • Hoe onderhoud ik de FreeWalk?

  U kunt de sluitingen en bekleding afnemen met warm water en ph-neutrale zeep. Uw instrumentmaker kan onderdelen van de orthese vervangen als deze erg vies zijn. Over het algemeen adviseren we om uw orthese elke zes maanden te laten controleren door uw instrumentmaker.

 • Kan ik douchen met de FreeWalk?

  De FreeWalk is niet geschikt voor gebruik in de douche. Hiervoor kunt u wel het Aqualine-orthesesysteem van Ottobock gebruiken, een waterbestendig loophulpmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik in het water.

 • Hoe lang duurt het om te leren lopen met de FreeWalk?

  Dit hangt onder meer af van uw lichamelijke gezondheid en conditie. Hoe meer uw traint met de orthese, des te eerder zult u vooruitgang ervaren.

 • Kan ik autorijden met de FreeWalk?

  Het is helaas niet mogelijk om hier algemene uitspraken over te doen. Uw vermogen om te autorijden met de FreeWalk moet voor u persoonlijk worden bepaald.

Downloads

Brochures voor gebruikers

Brochures voor professionals


Vergelijkbare producten


De oplossingen op deze website tonen slechts een deel van het assortiment van Ottobock. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals uw algehele gezondheid en conditie.

Laat u zich altijd door een medisch expert adviseren over de behandelmogelijkheden voor uw situatie.