Oplossingen bij neurologische aandoeningen

Neurologische aandoeningen zijn aandoeningen aan het centrale zenuwstelsel, dus aan de hersenen en/of het ruggenmerg. De gevolgen van deze aandoeningen kunnen heel ingrijpend zijn, zowel op psychisch, sociaal en lichamelijk vlak.

Bij Ottobock richten we ons volledig op de lichamelijke gevolgen van neurologische aandoeningen.


Been

Beenorthese FreeWalk

Beenorthese FreeWalk

Bij een volledige of gedeeltelijke beenverlamming zorgt de beenorthese FreeWalk voor een vrijwel natuurlijk looppatroon, meer veiligheid en meer stabiliteit.

Lees meer

Elektrostimulatie L300 Go

De L300 Go voor gebruikers met een klapvoet (drop foot), bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte of MS, is gebaseerd op het principe van Functional Electrical Stimulation (FES).

Lees meer

Gedraaid vooraanzicht van het C-Brace orthesesysteem

De C-Brace

De C-Brace ‒ daar komt u verder mee. De C-Brace is het enige orthesesysteem dat sensortechnologie gebruikt voor zowel het staan als de zwaaifase. De gebruiker wordt in realtime ondersteund bij elke fase van het lopen.

Lees meer

Orthesesysteem E-MAG Active

Orthesesysteem E-MAG Active

Bij gedeeltelijke verlamming of volledig functieverlies van de spieren die de knie strekken, kan de E-MA G Active een grote rol spelen.

Lees meer

Scharnier Nexgear Tango

Bij verlamming van de beenspieren kunt u met dit scharnier soepeler lopen op vlakke ondergronden, hellingen of trappen. Het scharnier maakt deel uit van een volledige orthese die op maat wordt gemaakt.

Lees meer


Enkel & Voet

Enkel-voetbrace WalkOn en WalkOn Trimable bij zwakke voetheffers

Enkel-voetbrace WalkOn en WalkOn Trimable

De WalkOn is een dynamische voetheffer. De brace tilt de voorvoet op tijdens de zwaaifase en geeft energie tijdens het afzetten van de voet.

Lees meer

Enkel-voetbrace WalkOn Reaction

Enkel-voetbrace WalkOn Reaction

De enkel-voetbrace WalkOn Reaction gebruikt de kracht die vrijkomt bij het contact met de grond om de voet en de knie te heffen. De brace is geschikt voor mensen met een lichte verlamming van de onderste ledematen.

Lees meer

Enkel-voetbrace WalkOn Reaction plus

De WalkOn Reaction plus ondersteunt bij het heffen van de voet tijdens het lopen. Hierdoor lopen veiliger en wordt het risico op struikelen en vallen kleiner.

Lees meer

WalkOn Reaction junior enkel-voetorthese

Enkel-voetbrace WalkOn Reaction junior

De WalkOn Reaction junior is speciaal ontwikkeld voor kinderen met een lichte neurologische stoornis in de onderste ledematen. De WalkOn Reaction junior biedt veel ondersteuning verkleint het risico op struikelen en vallen.

Lees meer

Enkel-voetbrace WalkOn Flex

Enkel-voetbrace WalkOn Flex

De enkel-voetbrace WalkOn Flex helpt bij het opheffen van de voet wanneer de voetheffers zijn verlamd. Tegelijkertijd behoudt de brace maximale bewegingsvrijheid.

Lees meer

Enkel-voetbrace GoOn

Enkel-voetbrace GoOn

De GoOn biedt lichte ondersteuning bij het heffen van de voet. De enkel-voetbrace helpt bij het tillen van de voet en vermindert zo het risico op struikelen.

Lees meer

Enkel-voetbrace Malleo Neurexa pro

De Malleo Neurexa pro is een enkel-voetbrace die ondersteunt bij zwakte van de voetheffers. Dankzij het speciale ontwerp kan de brace zowel overdag als 's nachts worden gedragen.

Lees meer

Enkel-voetbrace Carbon Ankle Seven

Enkel-voetbrace Carbon Ankle Seven

Dankzij het moderne koolstofmateriaal van de Carbon Ankle Seven is het mogelijk om ultralichte enkel-voetorthesen te maken die tegelijkertijd een zware belasting aankunnen.

Lees meer

Waterproof orthesesysteem Aqualine

Waterproof orthesesysteem Aqualine

Het waterproof orthesesysteem Aqualine is speciaal ontwikkeld voor gebruik in natte ruimten. Hiermee zorgt het innovatieve systeem voor vertrouwen, veiligheid en beweeglijkheid.

Lees meer


Heup

Heuporthese Cosa Active/Junior

De Cosa Active/Junior is een heupaorthese die zorgt voor een stabielere staande en zittende positie en een verbeterde symmetrie in het bekken.

Lees meer


Knie

Kniebrace Genu Neurexa

Kniebrace Genu Neurexa

De kniebrace Genu Neurexa biedt ondersteuning na een beroerte. Het stabiliseert de knie en voorkomt overstrekking van de knie. Het buigen van de knie is nog wel mogelijk.

Lees meer


Schouder, Arm & Pols

De polsbrace Manu Neurexa plus stabiliseert en activeert de bewegingen van de hand van mensen met zenuwschade in de arm, pols en/of hand.

Polsbrace Manu Neurexa plus

De polsbrace Manu Neurexa plus positioneert en stabiliseert de pols. Het is geschikt voor gebruik bij neurologische beperkingen en zenuwschade in de arm, pols en/of hand.

Lees meer

Onderarmorthese Bioness H200 Wireless

Onderarmorthese Bioness H200 Wireless

Na een beroerte of andere ziekte kan uw handfunctie beperkt zijn. De onderarmorthese H200 Wireless helpt u om weer grijpbewegingen te kunnen maken in uw dagelijkse routine.

Lees meer

Marleen speelt golf met de schouderorthese Omo Neurexa plus

Schouderbrace Omo Neurexa plus

De schouderorthese Omo Neurexa plus biedt voelbare verlichting, verzacht pijn en zorgt voor een betere lichaamshouding. Het kan door gebruikers zelf worden aangetrokken met één hand.

Lees meer

De oplossingen op deze website tonen slechts een deel van het assortiment van Ottobock. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals uw algehele gezondheid en conditie.

Laat u zich altijd door een medisch expert adviseren over de behandelmogelijkheden voor uw situatie.