Gewrichtsklachten

Uw mobiliteit is belangrijk

Aandoeningen aan het bewegingsapparaat belemmeren uw mobiliteit en uw dagelijkse bezigheden. Het kan gaan om een letsel aan spieren, gewrichten of botten na een ongeluk of overbelasting of om de gevolgen aan het bewegingsstelsel door een ziekte.

Ondersteuning en pijnverlichting
De klachten kunnen zeer gevarieerd zijn en daarom heeft Ottobock een uiterst gevarieerd aanbod aan ondersteunende hulpmiddelen die de klachten opheffen, de pijn bestrijden of u in de mate van het mogelijke uw bewegingsvrijheid terug geven.

Klachten en oplossingen
Hier vindt u gedetailleerde informatie over verschillende ziektebeelden en symptomen, mogelijke therapieën en diagnostische methoden. Voor elk ziektebeeld zijn er specifieke orthesen en braces die verlichting kunnen bieden.


Enkelklachten

Verstuikingen (verzwikking) en enkelbandletsel behoren tot de meest voorkomende letsels – met name onder jonge sporters. Uit recent onderzoek blijkt dat een vroegtijdige functionele behandeling met orthesen betere resultaten levert dan langdurige immobilisatie.

Meer

Knieklachten

De knie is het gewricht in ons lichaam dat het zwaarst wordt belast. Dat betekent dan ook dat er een verhoogd risico op letsel of aandoeningen is. De behandeling hangt af van de oorzaak van de knieklachten. Een brace of orthese kan het gewricht stabiliseren, begeleiden en ontlasten en de pijn verlichten.

Meer

Kruisbandletsel

De (voorste en achterste) kruisbanden houden samen met de collaterale kruisbanden het kniegewricht bij elkaar. Zij zorgen dat het onderbeen niet overstrekt, begeleiden het gewricht tijdens bewegingen en bieden de benodigde stabiliteit.

Meer

Heupdysplasie

Heupdysplasie is een afwijkende ontwikkeling of vormafwijking van de kom van het heupgewricht. Daarnaast kan er ook een standafwijking ontstaan, de medische term hiervoor is heupluxatie of heupgewrichtluxatie.

Meer

Rugklachten

70% van de vrouwelijke bevolking tussen de 30 en 60 jaar heeft last van rugpijn. Bij mannen loopt dit op tot 80%. Rugpijn is vaak goed te behandelen met een combinatie van pijntherapie, orthopedische medische hulpmiddelen en fysiotherapie.

Meer

Polsklachten

Klachten aan polsgewrichten kunnen veel oorzaken hebben. De pijn kan van de hand naar de arm uitstralen of juist andersom. Orthesen die specifiek op het persoonlijke ziektebeeld zijn toegesneden, bevorderen de genezing en kunnen de pijnklachten verlichten.

Meer

Elleboogklachten

De medische term voor tenniselleboog of golferselleboog is epicondylitis medialis humeri. Deze aandoening ontstaat door een overbelasting van de spieren en peesaanhechtingen van de onderarm.

Meer

Whiplash

Een whiplash wordt vaak veroorzaakt door een kop-staartbotsing. Vaak merkt de patiënt pas uren na het ongeval dat de structuren van de cervicale wervelkolom gewond zijn geraakt. Hierna volgt meestal conservatieve therapie.

Meer