Malleo TriStep enkelbrace

Sneller actief worden na enkelbandletsel

Eén brace voor drie revalidatiefasen

Na ernstig letsel van de enkelbanden (scheuren) is soms een operatie noodzakelijk. Dat betekent enkele weken gedwongen rust.

Met een moderne brace, zoals de multifunctionele Malleo TriStep, is een operatie vaak niet nodig. Het is mogelijk om sneller weer de voet te belasten en te bewegen binnen een veilig bewegingsgebied. De Malleo TriStep is zo geconstrueerd dat deze kan worden aangepast aan de drie fasen van het genezingsproces. Bij acuut letsel wordt de enkel stevig gestabiliseerd. Naarmate de pijn en kracht toenemen kan de voet meer vrijheid worden gegeven, terwijl de enkel stabiel blijft in de richting waarin het letsel in eerste instantie is ontstaan. Door veel sneller weer te bewegen worden kracht en dieptegevoel gestimuleerd.

De Malleo TriStep kan in enkele eenvoudige stappen worden aangepast.

Stabilisatiebanden

De stabilisatiebanden houden de voet in een neutrale positie (90°).

Voetschaal

De voetschaal immobiliseert de voet en geeft stabiliteit op kritieke momenten, zoals tijdens de slaap in de acute fase.


Voordelen op een rij

Makkelijk in gebruik

In overleg met uw arts kunnen de afzonderlijke functionele en stabiliserende onderdelen in een paar eenvoudige stappen worden verwijderd. Zo wordt de enkel tijdens drie verschillende fasen van het genezingsproces op een optimale manier ondersteund.

Trainen met een doel

Het speciaal ontworpen Malleo Move-oefenprogramma biedt gerichte ondersteuning bij de genezing van het letsel. De oefeningen zijn aangepast aan de drie fasen van het genezingsproces. In overleg met uw arts kunnen de oefeningen thuis worden uitgevoerd.

Immobiliseren (fase 1)

De Malleo TriStep immobiliseert uw voet in de acute fase (dag 0 tot 4, maximaal tot dag 14). Het doel is om pijn te verzachten en zwelling van de voet te verminderen. In deze fase moet de voet hoog worden gehouden en gekoeld met ijs. Tijdens deze fase wordt de Malleo TriStep gedragen met voetschaal en stabilisatieband. De brace past in een ruime platte schoen die ver kan worden geopend.

Stabilisatie (fase 2)

Tijdens de fase waarin nieuw weefsel wordt gevormd (tussen dag 4 en 28) kan de voetschaal worden verwijderd. Het doel nu is om de voet verder te stabiliseren en voorzichtig te starten met bewegen. 's Nachts worden de voetschalen weer aangebracht om te voorkomen dat de voet naar binnen of naar buiten draait en wordt het nieuwe weefsel van de gewrichtsbanden beschermd tegen uitrekken of opnieuw scheuren.

Ondersteuning (fase 3)

Omstreeks dag 29 begint de fase waarin het nieuwe weefsel stevig genoeg is. In deze fase kan de Malleo TriStep zonder stabilisatieband en zonder voetschaal worden gedragen – afhankelijk van de indicatie. Het doel is om de stabiliteit, de mobiliteit, de coördinatie en het evenwicht te verbeteren. Na deze fase kunt u de brace preventief blijven dragen.

Malleo Move-oefenprogramma

Het Malleo Move-oefenprogramma is speciaal ontworpen om de genezing na een enkelbandblessure te ondersteunen. Het programma biedt praktische oefeningen die u gemakkelijk thuis kunt doen en die zijn toegesneden op de drie fasen van het genezingsproces. Afhankelijk van de fase doet u bijvoorbeeld evenwichtsoefeningen of gerichte krachttraining.

Het is in elk geval belangrijk om met uw arts of therapeut te overleggen voordat u gaat oefenen. Zorg ervoor dat u weet in welke genezingsfase u zich bevindt en vraag of u met uw voet mag oefenen en of u de oefeningen correct uitvoert.

Indicaties

  • Acute enkelblessures
  • Acute en chronische kapselbandinstabiliteit
  • Gewrichtsontstekingen
  • Degeneratieve enkelaandoeningen
  • Revalidatie na een enkeloperatie
  • Gescheurde mediale enkelband

Downloads

Productinformatie Malleo Tristep EN

Algemene informatie en technische gegevensVergelijkbare producten