Xeleton kniebrace

De dagelijkse activiteiten veilig weer oppakken

Een sterke kniebrace

Bij een letsel aan de gewrichtsbanden van de knie gaat het vaak over voorste kruisbandletsel. Daarbij is een operatie vaak onvermijdelijk.

De Xeleton kniebrace met een vast frame stabiliseert de knie tijdens het genezingsproces na een operatie of bij conservatieve therapie en voorkomt ongewenste bewegingen. De brace zorgt daarnaast voor een gecontroleerde opbouw naar volledige belasting. Vroeg in beweging komen is de beste manier om de knie snel weer volledig te kunnen belasten.

De Xeleton is een zeer stevige orthese met een vast frame die uw orthopedisch technicus in een paar eenvoudige stappen aan u kan aanpassen. Het frame bestaat volledig uit een sterke aluminium legering. Hierdoor kunt u de orthese zowel bij de dagelijkse activiteiten als tijdens het sporten gebruiken – uiteraard alleen in overleg met uw arts.

Kuitband

De kuitband kan onafhankelijk van de scheenband worden bewogen. Dit geeft extra ondersteuning in is zeer gebruiksvriendelijk omdat het helemaal op maat kan worden gepositioneerd.

Frame

Het complete frame is van een sterke aluminium legering gemaakt, waardoor de Xeleton extra robuust en sterk is. Het frame kan hoge belastingen aan.

Banden

De banden van de Xeleton zijn genummerd in de volgorde waarin ze moeten worden vastgemaakt. Dat maakt het makkelijk om de brace aan en uit te trekken.

Tibiapelotten

De anatomisch gevormde tibiapelot voorkomt drukpunten op het gevoelige scheenbeen en ook ongewenste rotatiebewegingen (torsie).


Voordelen op een rij

Veiligheid na de operatie

Na een operatie kan het transplantaat nog niet sterk worden belast. De Xeleton kniebrace kan bescherming bieden in deze postoperatieve periode. Uw arts of orthopedisch technicus kan het bewegingsbereik in een paar stappen beperken en geleidelijk weer vergroten. De kniebreedte kan afzonderlijk worden ingesteld, bijvoorbeeld om de orthese aan te passen wanneer de knie gezwollen is.

Sporten

U leidt een zeer actief leven en u wilt zo snel mogelijk uw dagelijkse activiteiten, zoals werken en sporten, weer oppakken. De Xeleton kan hoge belasting aan en beschermt uw knie dankzij het zeer sterke frame van aluminiumlegering en de stevige functionele onderdelen. De orthese is zo stevig dat hij kan worden gebruikt voor belastende sporten zoals basketbal.

Sneller fit worden

Hoe eerder u weer in beweging komt – in overleg met uw arts – hoe sneller u de knie weer kunt belasten. De Xeleton biedt u de nodige veiligheid en zorgt dat u geen verkeerde beweging kunt maken. Zo krijgt u weer vertrouwen in uw knie.

Geschikt voor dagelijks gebruik

De Xeleton is licht en is onder kleding haast niet te zien dankzij de goed aansluitende vormgeving. De Xeleton bestaat in een standaardversie en een lange versie.

De brace aantrekken

De brace aan- en uittrekken is makkelijk. U glijdt van bovenaf in de brace en maakt deze vervolgens vast met de riemen die op volgorde van vastmaken zijn genummerd.

Oefenprogramma

Wanneer u de knie na een blessure of operatie niet normaal belast, verliest u snel spierkracht. Dit leidt weer tot instabiliteit. Het gebruik van de Xeleton wordt ondersteund door een gericht oefenprogramma dat u doeltreffend helpt om weer spiermassa op te bouwen. Daarnaast oefent u met uw evenwicht voor uw lichaamsstabiliteit.

De oefeningen starten in de eerste week en zijn onderverdeeld in drie fasen. U kunt de oefeningen dagelijks thuis doen. Overleg eerst met uw arts of therapeut of de oefeningen geschikt zijn in uw geval.

U vindt het oefenprogramma op de downloadpagina van de patiëntenbrochure.

Indicaties

Kniepijn met ernstige of complexe losse kniebanden en/of een ernstig gevoel van instabiliteit, met mogelijk bewegingsbeperking/blokkering.

Scheuren van de voorste en/of de achterste kruisband

Instabiel kniegewricht (voorste en achterste kruisband, binnenste en buitenste knieband)

Kniebandletsel

Na meniscusoperatie

Knieartrose

Reumatoïde artritis

Downloads

Productinformatie Xeleton en Genu Arexa

Algemene informatie en technische gegevensVergelijkbare producten