Kniebrace Genu Arexa

Kniebrace met hard frame

Een moeder met een Genu Arexa-knieorthese speelt met haar zoon

De dagelijkse activiteiten veilig weer oppakken


Voordelen op een rij

Het bewegingsbereik op de Genu Arexa-knieorthese aanpassen

Veiligheid na de operatie

Na een operatie is het transplantaat nog niet goed belastbaar. Fundamenteel onderzoek toont aan dat in deze periode kniebraces, zoals de Genu Arexa, deze belasting kunnen opvangen. De bewegingsuitslag van de knie is instelbaar in enkele stappen. En ook de kniebreedte kan individueel worden afgesteld zodat bijvoorbeeld de zwellingstoestand van de knie kan worden gecompenseerd.

Een moeder met een Genu Arexa-kniebrace maakt een wandeling met haar zoon

Sneller fit worden

Na een blessure wilt u zo snel mogelijk klachtenvrij zijn. Hoe eerder u uw knie weer beweegt – uiteraard in overleg met uw arts – hoe sneller u de knie weer normaal kunt belasten. De Genu Arexa biedt u de nodige veiligheid en maakt u bij een bandletsel minder bang om een verkeerde beweging te maken. Zo krijgt u weer vertrouwen in uw knie en kunt u uw dagelijkse activiteiten weer oppakken.

Einfaches An- und Ablegen der Knieorthese Genu Arexa

De brace aantrekken

In het dagelijks gebruik zijn veel patiënten vooral blij met het aangename draagcomfort van de Genu Arexa. Bovendien kunt u de orthese makkelijk aan- en uittrekken. Dankzij het contactpunt aan de voorzijde hoeft u de orthese niet om uw been te schuiven. U hoeft slechts de Genu Arexa over uw been te plaatsen en de klittenbandsluiting vast te maken. Voor de oriëntatie zijn de riempjes genummerd in de volgorde van vastmaken.

Optimale pasvorm van de Genu Arexa-kniebrace

Optimale pasvorm

De Genu Arexa-kniebrace kan op uw situatie worden afgesteld. Het kunststof frame vormt zich automatisch naar de contouren van uw been voor optimaal draagcomfort. De Genu Arexa weegt weinig en is onder kleding haast onzichtbaar dankzij het slanke ontwerp dat nauw aansluit op het lichaam.

Design valt in de prijzen

De Genu Arexa heeft meerdere internationale prijzen in de wacht gesleept voor het ontwerp. In 2008 werd de brace bekroond met de hoogste officiële Design prijs van Duitsland: Goud.

Oefenprogramma

Wanneer u de knie na een blessure of operatie niet normaal belast, kunt u spierkracht verliezen. Instabiliteit kan leiden tot evenwichtsproblemen. Een doelgericht oefenprogramma ondersteunt het gebruik van de Genu Arexa en is erop gericht de spiermassa weer op te bouwen. Daarnaast oefent u met uw evenwicht. De oefeningen starten in de eerste week en zijn onderverdeeld in drie fasen. U kunt de oefeningen dagelijks thuis doen. Het is echter wel van belang om voordat u begint met oefenen te overleggen met uw arts of therapeut en na te gaan of de oefeningen voor u geschikt zijn.

U vindt het oefenprogramma op de downloadpagina van de patiëntenbrochure.

Indicaties

  • Kniepijn met ernstige of complexe losse kniebanden en/of een ernstig gevoel van instabiliteit, met mogelijke beperking van de bewegingsuitslag
  • Scheuring van de voorste en/of achterste kruisband en reconstructie (ACL/PCL)
  • Instabiel kniegewricht (voorste en achterste kruisband, binnenste en buitenste knieband) (ACL/PCL/MCL/LCL)
  • Letsel van de binnenste en buitenste gewrichtsbanden
  • Stabilisatie en beperking van de beweging na een meniscusoperatie
  • Knieartrose
  • Reumatoïde artritis

Downloads

Productinformatie Xeleton en Genu Arexa NL

Algemene informatie en technische gegevensVergelijkbare producten