Wat is knieartrose?

Knieartrose is een aandoening van het kraakbeen in het kniegewricht. In een gewricht komen botten samen. Die botten zijn voorzien van een laagje kraakbeen zodat ze soepel kunnen bewegen. Met het ouder worden verandert het kraakbeen in een gewricht van dikte en samenstelling. Bij artrose treedt echter overmatige slijtage van het kraakbeen op. Het kraakbeen wordt dun of verdwijnt zelfs helemaal. Beschadigd kraakbeen herstelt helaas nauwelijks.

Wanneer de kraakbeenlaag dunner wordt of verdwijnt, bewegen de botuiteinden in een gewricht niet meer soepel langs elkaar. Vaak verandert de stand van de knie en wordt één zijde meer belast (zichtbaar door o-benen of x-benen). En de krachten worden opgevangen door het bot zelf. Dit veroorzaakt pijn en functieverlies. Er kan zich ook vocht ophopen in het gewricht en de omliggende weefsels. Zowel de pijn als de zwelling door vochtophoping maken bewegen moeilijk.

De brace Agilium Freestep ontlast het kniegewricht, wat leidt tot pijnverlichting in geval van knieartrose bij o-benen of x-benen.

> Lees meer over de Agilium Freestep


Wellicht ook interessant voor u

Heb ik knieartrose?

Ontdek of u de symptomen van knieartrose herkent.

Lees meer

De oplossing bij knieartrose

Hoe komt u van uw klachten af?

Lees meer