Agilium Freestep

Bekijk de video over hoe de Agilium Freestep het leven van Edith een positieve wending gaf. Verderop op deze pagina vindt u alle informatie over de brace en waar u deze kunt vinden.

Brace voor knieartrose

Ontlasten van het kniegewricht

Wat is het effect van de Agilium Freestep?

  • Minder pijn
  • Verbeterde levenskwaliteit
  • Minder pijnstilling
  • Pijnvrij bewegen
  • Pijnverlichting tot eventuele operatie

De Agilium Freestep verbetert direct uw kwaliteit van leven: u ervaart minder pijn en u kunt vrij bewegen. De Agilium Freestep zorgt ervoor dat er een correctie plaatsvindt in de knie, waardoor de belasting op de knie wordt verplaatst. Hierdoor komt er minder druk op de aangedane zijde en wordt de pijn vaak direct minder.

Heeft u knieartrose en nog niet de juiste oplossing gevonden? Kijk onderaan de pagina voor een specialist in uw regio.

Wat is knieartrose?

Artrose is de meest voorkomende aandoening bij ouderen wereldwijd. Bij knieartrose is er sprake van een onomkeerbare slijtage van het kraakbeen van het kniegewricht. Dit komt het meeste voor bij vrouwen en mannen met overgewicht.

Bij artrose gaat de veerkracht en de dikte van het kraakbeen achteruit. De krachten worden dan opgevangen door het bot zelf. Dit veroorzaakt pijn en functieverlies. Vaak verandert de stand van de knie en wordt één zijde meer belast. De Agilium Freestep ontlast het kniegewricht, wat kan leiden tot verlichting van de pijn in geval van knieartrose bij o-benen of x-benen.

Afneembaar nettextiel

Het nettextiel is eenvoudig afneembaar en gemakkelijk om te wassen..

Flexibele zool

De flexibele zool kan door vakpersoneel (bijvoorbeeld CPO of orthopedisch instrumentmaker) voor elke schoen op maat worden gebracht.

Flexibele zool

De flexibele zool kan door vakpersoneel (bijvoorbeeld CPO of orthopedisch instrumentmaker) voor elke schoen op maat worden gebracht.

Flexibele zool

De flexibele zool kan door vakpersoneel (bijvoorbeeld CPO of orthopedisch instrumentmaker) voor elke schoen op maat worden gebracht.

Voetbeugel

De voetbeugel draagt de kracht van het gewicht over op het onderbeen. Daardoor wordt het kniegewricht ontlast.

Band

De band kan op maat worden geknipt voor een zo optimaal mogelijke pasvorm aan de kuit.

Passant (schuifgespen)

De riem met passant houdt de knieorthese tegen het been. De bewegelijke passanten zorgen ervoor dat de riem met de beweging meegaat.


Voordelen

Minder pijn

Knieartrose geeft vaak vervelende pijn. Door het dragen van de Agilium Freestep ervaart u direct minder pijn. Uw levenskwaliteit verbetert hierdoor vrijwel meteen.

Pijnverlichting

Deze revolutionaire brace maakt knieartrose draaglijker. Dit is de ideale oplossing bij kniepijn veroorzaakt door knieslijtage. De Agilium Freestep kan pijn verlichtend werken. Hierdoor kunt u ook weer meer gaan bewegen.

Minder medicijnen

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met knieartrose jaarlijks gemiddeld meer dan 1.000 pillen innemen om de pijn te verminderen. Door het dragen van deze brace heeft u bijna tot helemaal geen pijnstilling meer nodig.

Verbetert uw levenskwaliteit

Zodra uw de Agilium Freestep omdoet, ervaart u meteen het effect van pijnverlichting in uw kniegewricht. Deze brace zorgt ervoor dat het drukpunt op uw kniegewricht een klein stukje wordt verschoven. Hierdoor kunt u weer makkelijker en met minder pijn lopen.

Gewichtsverlies

Door het gebruik van de Agilium Freestep kunt u weer vrij bewegen en gewicht verliezen. De pijn in uw knie staat u niet meer in de weg. Met deze brace is bewegen veel makkelijker en minder pijnlijk. En met knieartrose is het juist heel belangrijk dat u blijft bewegen en uw kniegewricht soepel houdt.

Pijnvrij bewegen

Door de Agilium Freestep te dragen kunt u weer uw favoriete sport of bezigheden uitoefenen. U neemt weer de regie over uw leven!

Comfortabel en gebruiksvriendelijk

De brace past mooi tegen het onderbeen aan, zodat u comfortabel kunt zitten en opstaan. Dankzij het lichte gewicht is de brace bijzonder makkelijk om te dragen. De brace blijft goed zitten en zakt niet af.

Hoe werkt het?

De Agilium Freestep zorgt voor een ontlasting van de knie, het zet de knie ongeveer een centimeter tot anderhalve centimeter terug. Hierdoor ervaart u minder pijn en kunt u vrij bewegen.

Door het gewricht te ontlasten komt er minder druk op uw knie. U kunt uw favoriete activiteiten weer oppakken en genieten! De Agilium Freestep verbetert direct uw levenskwaliteit.

Uw orthopedisch instrumentmaker kan u het beste adviseren welk model van de Agilium Freestep voor u het meest geschikt is. Bekijk het tabblad 'hier verkrijgbaar' voor een specialist in uw regio.

Agilium Freestep Classic

Agilium Freestep 2.0

Hier verkrijgbaar

Orthopedisch instrumentmakerij bij u in de buurt:

Het verhaal van Heike

“Dankzij deze brace heb ik geen pijn meer in mijn knie”

Heike (49) draagt sinds een tijd een Agilium Freestep. Wanneer ze hem draagt, kan ze weer tennissen en wandelen; dingen die ze zonder brace niet kan doen.

“Vanwege een o-been en artrose in mijn linkerknie heb ik een brace nodig. Lang staan ging niet. Wanneer ik verder dan driehonderd meter moest lopen, had ik pijn. Dankzij de brace gaat dat nu weer prima. Het effect van de Agilium Freestep was meteen voelbaar. Zodra ik de brace droeg, was ik pijnvrij, fantastisch.”

Spierkracht opbouwen

“Het eerste half jaar nadat ik de brace kreeg, droeg ik hem acht uur per dag. Gaandeweg heb ik, door veel te trainen, mijn spierkracht rondom om mijn knie weer opgebouwd. Nu kan ik uit de voeten met drie uur per dag, afhankelijk van wat ik ga doen. Ik draag de brace bijvoorbeeld wanneer ik tennisles geef, als ik veel moet staan of wanneer ik langere wandeltochten maak. Eigenlijk altijd wanneer ik mijn voeten veel moet gebruiken.”

Voordelen zijn duidelijk

“Ik had nooit echt nagedacht over het gebruik van een brace, omdat ik het er niet zo mooi uit vond zien en het me ongemakkelijk leek. Toen mijn orthopeed mij deze brace gaf, heb ik hem toch geprobeerd. Nu is het gebruik ervan absoluut geen vraag meer. Dankzij de brace ben ik pijnvrij en bespaar ik mezelf een knieoperatie. Hij is ook nog eens makkelijk aan te trekken. Ik ben erg blij dat ik de Agilium Freestep gekregen heb, omdat hij me goed helpt. Dankzij de brace kan ik activiteiten uitvoeren die ik hiervoor niet kon doen.”

Effecten

1. Minder pijn

U ervaart direct minder druk in uw knie waardoor u direct een pijnverlichting voelt.

2. Geen operatie?

Kunt of wilt u niet kiezen voor een operatie? Dan is de Agilium Freestep een ideale oplossing met directe pijnverlichting.

3. Minder medicatie

Door de ontlasting van de knie heeft u minder pijnstillers nodig om de pijn te onderdrukken.

4. Gebruiksgemak

De Agilium Freestep is een lichtgewicht brace die bijna in iedere schoen past. Hij is makkelijk aan te trekken en heeft veel bewegingsvrijheid.

Meer weten? Neem contact op met de specialist in uw regio via het tabblad 'Hier verkrijgbaar'.

Doktoren aan het woord

Dokter H. Stinus, orthopedisch specialist en traumachirurg

“Ik pas de Agilium Freestep toe bij patiënten die geen tijd hebben om zich te laten opereren of zich niet willen laten opereren. Ook pas ik de Agilium Freestep toe bij patiënten die voorlopig van een operatie afzien. Om te achterhalen wat de oorzaak van de pijn is bij de patiënt, doen we onderzoek. De patiënt vertelt waar en wanneer hij pijn heeft en hoe dat zich uit. We kijken naar het verloop van de as van het been en onderzoeken de beweeglijkheid. Het doel van een artrosebehandeling is dat de patiënt minder klachten krijgt of zelfs klachtenvrij wordt.”

Wat mij verbaasde, is dat de patiënten zo tevreden waren over de brace. Ik heb de Agilium Freestep gebruikt bij een groep patiënten. In die groep zaten mensen waarvan ik verwachtte dat ze een operatie zouden moeten ondergaan. Ongeveer vijftig procent van hen is tot op heden nog steeds niet geopereerd. Ik vind dat echt een verbazingwekkend resultaat. Collega’s boekten bij bewegingsonderzoek uitstekende resultaten. Bij de helft van de patiënten werkt verhoging van de buitenrand van het gewricht niet. Dankzij de Agilium Freestep werken de krachten beter op het kniegewricht in. De brace laat zien dat het ontlasten van de gewrichten patiënten klachtenvrij kan krijgen.”

Meer weten? Neem contact op met de specialist in uw regio via het tabblad 'hier verkrijgbaar'.

Informatiebrochure Agilium Freestep

Download de informatiebrochure voor de Agilium Freestep