Knieartrose - minder pijn, meer leven

Kraakbeenslijtage

Knieartrose kan voor veel pijn en beperkingen in uw leven zorgen. Heel vervelend natuurlijk. Maar gelukkig zijn er oplossingen om met minder pijn en voldoende beweging deel te blijven nemen aan het gewone leven.

Bij knieartrose is er sprake van kraakbeenslijtage. Pijn in uw knie, de hele tijd aanwezig of alleen wanneer u beweegt, kan wijzen op artrose. Andere klachten kunnen zijn dat uw knie ook ’s nachts pijn doet, stijf wordt of kraakt bij beweging.

Knieartrose is in Nederland de meest voorkomende gewrichtsaandoening. Alleen al in Nederland hebben bijna 600.000 mensen last van knieartrose. Het staat in de volksmond bekend als knieslijtage en wordt door specialisten ook wel gonartrose genoemd.

In beweging

Wanneer u pijn heeft is bewegen misschien wel het laatste waar u aan denkt. Toch is het belangrijk om uw knie te blijven bewegen. Bewegen stimuleert het kraakbeen om voedingsstoffen op te nemen. En door te bewegen traint u de spieren, pezen en banden rondom uw knie. En dat zorgt weer voor stevigheid en stabiliteit. Tot slot helpt voldoende beweging overgewicht te voorkomen of te verminderen. Overgewicht zorgt voor meer belasting op uw knie en kan de artrose verergeren.

Ottobock biedt verschillende oplossingen aan om de pijn te verminderen en om in beweging te blijven. Zo zorgt de Agilium Freestep brace voor een ontlasting van de knie. Dat betekent direct minder pijn, minder medicijnen en eventueel uitstel van een knieoperatie.


Wat is knieartrose?

Wat is knieartrose precies en hoe wordt het veroorzaakt?

Lees meer

Heb ik knieartrose?

Ontdek of u de symptomen van knieartrose herkent.

Lees meer

De oplossing bij knieartrose

Hoe komt u van uw klachten af?

Lees meer

Waar is de Agilium Freestep verkrijgbaar?

Ontdek waar de Agilium Freestep verkrijgbaar is in uw provincie.

Lees meer

Het verhaal van Edith

Edith is 55 jaar en heeft een versleten knie. Bekijk de video met haar verhaal.

Lees meer

Specialist aan het woord

Dokter Stinus deelt zijn ervaringen met de Agilium Freestep.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Downloads

Informatiebrochure Agilium Freestep

Download de informatiebrochure voor de Agilium Freestep