Agilium Freestep

Bekijk de video over hoe de Agilium Freestep het leven van Cathy een positieve wending gaf. Verderop op deze pagina vindt u alle informatie over de brace en waar u deze kunt vinden.

Agilium Freestep Cathy

Brace voor knieartrose


Voordelen

Minder pijn

Knieartrose geeft vaak vervelende pijn. Door het dragen van de Agilium Freestep ervaart u direct minder pijn. Uw levenskwaliteit verbetert hierdoor vrijwel meteen.

Pijnverlichting

Deze revolutionaire brace maakt knieartrose draaglijker. Dit is de ideale oplossing bij kniepijn veroorzaakt door knieslijtage. De Agilium Freestep kan pijn verlichtend werken. Hierdoor kunt u ook weer meer gaan bewegen.

Minder medicijnen

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met knieartrose jaarlijks gemiddeld meer dan 1.000 pillen innemen om de pijn te verminderen. Door het dragen van deze brace heeft u bijna tot helemaal geen pijnstilling meer nodig.

Verbetert uw levenskwaliteit

Zodra uw de Agilium Freestep omdoet, ervaart u meteen het effect van pijnverlichting in uw kniegewricht. Deze brace zorgt ervoor dat het drukpunt op uw kniegewricht een klein stukje wordt verschoven. Hierdoor kunt u weer makkelijker en met minder pijn lopen.

Gewichtsverlies

Door het gebruik van de Agilium Freestep kunt u weer vrij bewegen en gewicht verliezen. De pijn in uw knie staat u niet meer in de weg. Met deze brace is bewegen veel makkelijker en minder pijnlijk. En met knieartrose is het juist heel belangrijk dat u blijft bewegen en uw kniegewricht soepel houdt.

Pijnvrij bewegen

Door de Agilium Freestep te dragen kunt u uw favoriete sport of bezigheden weer uitoefenen. U neemt weer de regie over uw leven!

Comfortabel en gebruiksvriendelijk

De brace past mooi tegen het onderbeen aan, zodat u comfortabel kunt zitten en opstaan. Dankzij het lichte gewicht is de brace bijzonder makkelijk om te dragen. De brace blijft goed zitten en zakt niet af.

Hoe werkt het?

De Agilium Freestep zorgt voor een ontlasting van de knie, het zet de knie ongeveer een centimeter tot anderhalve centimeter terug. Hierdoor ervaart u minder pijn en kunt u vrij bewegen.

Door het gewricht te ontlasten komt er minder druk op uw knie. U kunt uw favoriete activiteiten weer oppakken en genieten! De Agilium Freestep verbetert direct uw levenskwaliteit.

Agilium Freestep 2.0

Agilium Freestep 2.0

Het verhaal van Heike

Pijnvrij lopen het verhaal van Heike over de Agilium Freestep

“Dankzij deze brace heb ik geen pijn meer in mijn knie”

Heike (49) draagt sinds een tijd een Agilium Freestep. Wanneer ze hem draagt, kan ze weer tennissen en wandelen; dingen die ze zonder brace niet kan doen.

“Vanwege een o-been en artrose in mijn linkerknie heb ik een brace nodig. Lang staan ging niet. Wanneer ik verder dan driehonderd meter moest lopen, had ik pijn. Dankzij de brace gaat dat nu weer prima. Het effect van de Agilium Freestep was meteen voelbaar. Zodra ik de brace droeg, was ik pijnvrij, fantastisch.”

Spierkracht opbouwen

“Het eerste half jaar nadat ik de brace kreeg, droeg ik hem acht uur per dag. Gaandeweg heb ik, door veel te trainen, mijn spierkracht rondom om mijn knie weer opgebouwd. Nu kan ik uit de voeten met drie uur per dag, afhankelijk van wat ik ga doen. Ik draag de brace bijvoorbeeld wanneer ik tennisles geef, als ik veel moet staan of wanneer ik langere wandeltochten maak. Eigenlijk altijd wanneer ik mijn voeten veel moet gebruiken.”

Voordelen zijn duidelijk

“Ik had nooit echt nagedacht over het gebruik van een brace, omdat ik het er niet zo mooi uit vond zien en het me ongemakkelijk leek. Toen mijn orthopeed mij deze brace gaf, heb ik hem toch geprobeerd. Nu is het gebruik ervan absoluut geen vraag meer. Dankzij de brace ben ik pijnvrij en bespaar ik mezelf een knieoperatie. Hij is ook nog eens makkelijk aan te trekken. Ik ben erg blij dat ik de Agilium Freestep gekregen heb, omdat hij me goed helpt. Dankzij de brace kan ik activiteiten uitvoeren die ik hiervoor niet kon doen.”

Effecten

1. Minder pijn

U ervaart direct minder druk in uw knie waardoor u direct een pijnverlichting voelt.

2. Geen operatie?

Kunt of wilt u niet kiezen voor een operatie? Dan is de Agilium Freestep een ideale oplossing met directe pijnverlichting.

3. Minder medicatie

Door de ontlasting van de knie heeft u minder pijnstillers nodig om de pijn te onderdrukken.

4. Gebruiksgemak

De Agilium Freestep is een lichtgewicht brace die bijna in iedere schoen past. Hij is makkelijk aan te trekken en heeft veel bewegingsvrijheid.

Heeft u interesse in een vrijblijvende proefpassing dan kunt u het beste contact opnemen met onze klantenservice: +31 (0)73 518 6488

Doktoren aan het woord

Dokter H. Stinus, orthopedisch specialist en traumachirurg

“Ik pas de Agilium Freestep toe bij patiënten die geen tijd hebben om zich te laten opereren of zich niet willen laten opereren. Ook pas ik de Agilium Freestep toe bij patiënten die voorlopig van een operatie afzien. Om te achterhalen wat de oorzaak van de pijn is bij de patiënt, doen we onderzoek. De patiënt vertelt waar en wanneer hij pijn heeft en hoe dat zich uit. We kijken naar het verloop van de as van het been en onderzoeken de beweeglijkheid. Het doel van een artrosebehandeling is dat de patiënt minder klachten krijgt of zelfs klachtenvrij wordt.”

Wat mij verbaasde, is dat de patiënten zo tevreden waren over de brace. Ik heb de Agilium Freestep gebruikt bij een groep patiënten. In die groep zaten mensen waarvan ik verwachtte dat ze een operatie zouden moeten ondergaan. Ongeveer vijftig procent van hen is tot op heden nog steeds niet geopereerd. Ik vind dat echt een verbazingwekkend resultaat. Collega’s boekten bij bewegingsonderzoek uitstekende resultaten. Bij de helft van de patiënten werkt verhoging van de buitenrand van het gewricht niet. Dankzij de Agilium Freestep werken de krachten beter op het kniegewricht in. De brace laat zien dat het ontlasten van de gewrichten patiënten klachtenvrij kan krijgen.”

Meer weten? Neem contact op met onze klantenservice via +31 (0)73 518 6488.

Informatiebrochure Agilium Freestep

Download de informatiebrochure voor de Agilium Freestep