Knie

De knie is een van de zwaarst belaste gewrichten van het menselijk lichaam. Het kniegewricht heeft een grote beweeglijkheid, maar is niet erg stabiel.

De knie is een scharniergewricht, deze vormt de schakel tussen het bovenbeen en het scheenbeen. Het kniegewricht kan buigen, strekken, draaien en glijden. Met een gezonde knie kan het been vrij bewegen en worden schokken, die ontstaan door lopen en rennen, opgevangen.

Voor knieaandoeningen zoals bij letsels van de gewrichtsbanden heeft Ottobock gebruiksvriendelijke en uitstekende braces ontworpen.Genu Arexa

Genu Arexa

Na een letsel aan de gewrichtsbanden stabiliseert de Genu Arexa kniebrace met zijn harde frame de knie. De orthese voorkomt ongewenste bewegingen.

Meer

Zijaanzicht van de knie-orthese Agilium Softfit

Agilium Softfit

De knie-orthese Agilium Softfit kan de knie verlichten en pijn verminderen bij patiënten met knieartrose.

Meer

Patella Pro-orthese voor het centreren van de knieschijf

Patella Pro

De Patella Pro is een knie-orthese die de patella op zijn plaats houdt tijdens alle buig- en strekbewegingen.

Meer

Xeleton-knieorthese

Xeleton

De Xeleton kniebrace met een stevig frame houdt de knie op zijn plaats en voorkomt ongewenste bewegingen na chirurgische ingrepen bij de knie.

Meer

Agilium Reactive Ottobock orthesen

Agilium Freestep

De Agilium Freestep is een revolutionaire brace die knieartrose weer draaglijk maakt. Het is de ideale oplossing bij kniepijn veroorzaakt door knieartrose.

Meer

Agilium Patella Pro

De Agilium Patella Pro kan de pijn verzachten in het geval van retropatellaire osteoartritis, waarmee slijtage van de achterkant van de knieschijf wordt bedoeld. De orthese kan worden aangepast aan verschillende bewegingen, waardoor hij comfortabel is om te dragen.

Meer