Cosa Active/Junior heupabductie-orthese

Onopvallend effectief

De Cosa Active/Junior, een zogenaamde heupabductie-orthese, kan worden gedragen van de jeugd tot de volwassenheid. Als de patiënt met X-benen loopt, zoals vaak het geval is bij verschillende types van kinderhersenverlamming, voorkomt de orthese dat de knieën elkaar kruisen, en zorgt het voor een stabielere staande en zittende positie dankzij de abductiepads. Gebruikers hoeven minder energie te verbruiken om grotere afstanden af te leggen. Daarnaast zorgen de verbeterde bekkensymmetrie en de verhoogde bewegingsvrijheid van de knie voor een fysiologischer looppatroon.

De Cosa Active/Junior is ook behulpzaam voor rolstoelgebruikers, aangezien de orthese aanvullende rolstoelabductoren overbodig maakt.

De orthese kan ook gemakkelijk worden gedragen in combinatie met onderbeen-ortheses.

Ritssluiting om de orthese eenvoudig aan en uit te trekken

In de Cosa-lijn zit de Cosa Active voor volwassenen en de Cosa Junior voor kinderen. De kinderversie bevat maten 80 tot 116 (komt overeen met een lichaamslengte van 74 tot 122 cm), in deze versie zit geen ritssluiting. De Cosa Active is beschikbaar in maat 128 tot unisex maat L (46 voor vrouwen en 54 voor mannen).

Individueel positioneerbare band

De banden die over de broek lopen voor stabilisatie zijn individueel aanpasbaar. Ze houden de pads op hun plaats en versterken de positie naar buiten.

Abduction pads

The abduction pads are fitted inside the extra padding pouches sewn into the trousers above the knee. The pads act as an artificial gap between the knees, thereby facilitating a more stable gait pattern. An orthotist can individually adjust the pads.

Zacht, ademend material

De Cosa Active/Junior is gemaakt van een rekbaar, ademend materiaal. Dit is comfortabel om te dragen en beperkt het zweten. De broek is eenvoudig te reinigen en wasbaar op 40 graden. De startersset bevat twee paar broeken en één paar abductie pads zodat er regelmatig gewisseld kan worden om de broeken uit te wassen.Voordelen op een rij

Onopvallend effectief

De Cosa Active en de Cosa Junior verbeteren torsocontrole en stabiliseren de staande en zittende positie door middel van pads tussen de benen. De beweeglijkheid wordt ook verbeterd door de vermindering van X-benen (spastisch kruisen van de benen). De bewegingsvrijheid van de knie zorgt voor een verbeterd looppatroon in het algemeen.

Hoge mate van gebruikerscomfort

Ventilerend, zacht materiaal, de afzonderlijk verstelbare banden en ook de rits (Cosa Active) voor gemakkelijk aan- en uittrekken: Dit alles zorgt voor een hoge mate van gebruikerscomfort.

Een groot aantal combinatiemogelijkheden

De orthese maakt aanvullende rolstoelabductoren overbodig, aangezien de abductiepads een bredere zitbasis bieden als de gebruiker ook zit. Onderbeenortheses kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met de Cosa Active/Junior om het looppatroon te stabiliseren.

Geschikt voor gebruik overdag of 's nachts

De Cosa Active/Junior kan zowel overdag als 's nachts gedragen worden. Het kan helpen om te voorkomen dat de knieën vooral 's nachts tegen elkaar wrijven.

Gemakkelijk onderhoud

De Cosa Active/Junior kan gemakkelijk worden gewassen met de wasmachine op 40 graden. De pads kunnen hiervoor verwijderd worden.

Indicaties

  • Diplegie, spastisch
  • Heupdysplasie
  • Heupgewrichtsubluxatie, aangeboren
  • Hypotoniciteit
  • Tetraplegie, spastisch