Cosa Active/Junior heupabductie-orthese

Onopvallend effectiefVoordelen op een rij

Onopvallend effectief

De Cosa Active en de Cosa Junior verbeteren torsocontrole en stabiliseren de staande en zittende positie door middel van pads tussen de benen. De beweeglijkheid wordt ook verbeterd door de vermindering van X-benen (spastisch kruisen van de benen). De bewegingsvrijheid van de knie zorgt voor een verbeterd looppatroon in het algemeen.

Hoge mate van gebruikerscomfort

Ventilerend, zacht materiaal, de afzonderlijk verstelbare banden en ook de rits (Cosa Active) voor gemakkelijk aan- en uittrekken: Dit alles zorgt voor een hoge mate van gebruikerscomfort.

Een groot aantal combinatiemogelijkheden

De orthese maakt aanvullende rolstoelabductoren overbodig, aangezien de abductiepads een bredere zitbasis bieden als de gebruiker ook zit. Onderbeenortheses kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met de Cosa Active/Junior om het looppatroon te stabiliseren.

Geschikt voor gebruik overdag of 's nachts

De Cosa Active/Junior kan zowel overdag als 's nachts gedragen worden. Het kan helpen om te voorkomen dat de knieën vooral 's nachts tegen elkaar wrijven.

Gemakkelijk onderhoud

De Cosa Active/Junior kan gemakkelijk worden gewassen met de wasmachine op 40 graden. De pads kunnen hiervoor verwijderd worden.

Indicaties

  • Diplegie, spastisch
  • Heupdysplasie
  • Heupgewrichtsubluxatie, aangeboren
  • Hypotoniciteit
  • Tetraplegie, spastisch