Neurologische aandoeningen

Oplossingen voor de lichamelijke gevolgen van neurologische aandoeningen

Neurologische aandoeningen zijn aandoeningen aan het centrale zenuwstelsel, dus aan de hersenen en/of het ruggenmerg. De gevolgen van deze aandoeningen kunnen heel ingrijpend zijn, zowel op psychisch, sociaal en lichamelijk vlak.

Bij Ottobock richten we ons volledig op de lichamelijke gevolgen van neurologische aandoeningen.


Beroerte (CVA)

Bij een beroerte gaat er wat mis in de hersenen. Bij bijna tachtig procent van alle beroertes (ook wel cerebrovasculair accident of CVA genoemd) is er sprake van een verstopping van het bloedvat dat de hersenen van bloed voorziet.

Lees verder

Multiple sclerose (MS)

Bij multiple sclerose (MS) is de isolatielaag van de zenuwen onherstelbaar beschadigd door een afweerreactie van het immuunsysteem. Hierdoor worden de berichten van het centrale zenuwstelsel vertraagd of helemaal niet meer doorgegeven.

Lees verder

Hersenverlamming

Cerebrale parese (CP) of hersenverlamming duidt op een groep van neurologische aandoeningen, die de samenwerking tussen de spieren en het centraal zenuwstelsel moeilijk maakt.

Lees verder

Polio/postpolio

Polio is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door het poliovirus. Het poliovirus valt met name het centrale zenuwstelsel aan (hersenen en/of ruggenmerg). In 0,1% van de gevallen is er ook sprake van verlammingsverschijnselen.

Lees verder