Ervaringsverhalen neurologische aandoeningen

Lees de verhalen van onze ervaringsdeskundigen

Welkom op onze themapagina's over neurologische aandoeningen.

Via deze pagina’s delen we graag de verhalen van onze ervaringsdeskundigen met een neurologische aandoening.

Ervaringsdeskundige Jan

Ervaringsdeskundige Jan

Jan (69) krijgt in 2014 een beroerte waarbij hij halfzijdig verlamd raakt. Tijdens een intensieve revalidatieperiode leert hij opnieuw lopen. Wel houdt Jan aan zijn beroerte een klapvoet (dropvoet) en een overstrekking (hyperextensie) in zijn linkerbeen over, waardoor lopen moeizaam gaat. Jan besluit zelf op zoek te gaan naar de optimale oplossing.

Lees het interview

Ervaringsdeskundige Sarah

Ervaringsdeskundige Sarah

Sarah (30) krijgt in december 2016 een hersenbloeding. Dit verandert haar leven. Sarah kan haar linkerarm niet meer goed gebruiken en heeft moeite om haar linkervoet op te heffen. Tijdens haar revalidatie wordt Sarah getroffen door een tweede hersenbloeding. Dit leidt opnieuw tot hersenschade. Maar ondanks deze grote tegenslagen blijft Sarah positief. Ze omarmt de persoon die ze door de hersenbloedingen is geworden en vecht ervoor om alles weer te kunnen doen. Sarah deelt haar indrukwekkende verhaal.

Lees het interview


De oplossingen op deze website tonen slechts een deel van het assortiment van Ottobock. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie hangt af van verschillende factoren, zoals uw algehele gezondheid en conditie.

Laat u zich altijd door een medisch expert adviseren over de behandelmogelijkheden voor uw situatie.