Onze deelnemer aan de European Running Clinic!

We stellen je voor aan:

Leon Emmen

Daar lag ik dan, net ontwaakt uit mijn coma. Een zware sepsis had mij vanuit het niets op het randje van de dood gebracht en na 17 dagen onder zeil werd ik wakker in een nieuwe realiteit. De beademingstube in mijn keel deed pijn. Mijn handen en vingers stonden volledig krom, ik kon niet bewegen en overal zaten slangen in mijn lijf. En mijn benen? Die waren zwartpaars. De tijd vorderde en ook mijn benen en voeten -en daarmee het vooruitzicht om misschien slechts wat tenen te verliezen- werden steeds zwarter. Uiteindelijk zijn mijn beide benen en voeten geamputeerd en werd deze keiharde realiteit mijn nieuwe werkelijkheid die ik moest gaan accepteren.

Na mijn dubbele onderbeenamputatie drie jaar geleden heeft het een tijd geduurd voordat de wonden op mijn lijf genezen waren. Toen ik echter in november 2015 voor het eerst protheses aankon liep ik binnen 3 dagen zonder hulpmiddelen. Inmiddels leef ik een actief leven als vader van een peuter, met een goede en veeleisende baan bij een IT multinational en als sporter. Zo train ik op kracht en explosiviteit onder begeleiding van een fysiotherapeut, zwem ik één tot twee keer per week en neem ik deel aan de European Tour for Disabled Golfers.

Mijn grote hobby’s, voordat ik ziek werd, waren hardlopen en voetbal. Ik was een ervaren loper en liep talloze halve marathons, de Roparun en ik heb door het hele land aan evenementen meegedaan. Hardlopen maakte mijn hoofd leeg, liet mij alles een plek geven en de wereld weer logisch maken als ik gestrest was. Maar dat kon ik niet meer… Jankend zat ik naar de start van de Rotterdam Marathon te kijken voor de TV in 2016 en sprak met mijzelf af: ooit zal ik weer hardlopen! Hoe dan ook. Tot nu toe is het er nog niet van gekomen, maar de droom blijft!

En die droom wordt nu werkelijkheid doordat ik namens Ottobock Benelux deel ga nemen aan de Running Clinics in Berlijn! Ik heb er enorm veel zin in om de eerste stappen op sportprothesen te zetten en weer te kunnen hardlopen!