Over Ottobock

Al 100 jaar, is het onze missie om de onafhankelijkheid van mensen met een mobiliteitsbeperking te herstellen of te verbeteren. De meeste mensen kennen Ottobock als een bedrijf dat hulpmiddelen zoals prothesen, braces en orthesen, rolstoelen, buggy’s en dergelijke produceert. Wij zijn trots op onze kwaliteit en de geavanceerde technologie die te vinden zijn in onze producten.

Maar er is meer. Mensen die bij Ottobock werken geloven in onze missie. Ze zien het als een persoonlijk engagement om het verschil te maken bij mensen die afhankelijk zijn van één van onze medische producten om meer of weer mobiel te kunnen zijn.

Progress with Tradition
Ottobock is opgericht in Duitsland in 1919 door Otto Bock, een prothesemaker. Zijn visie over het herstel van mobiliteit leeft vandaag nog. Ottobock is gevestigd op meer dan 46 locaties wereldwijd en bereikt meer dan 100 landen. Het hoofdkwartier is gevestigd in Duderstadt in Duitsland en het aantal werknemers overschrijdt inmiddels de 5.000.

In het begin van de twintigste eeuw veranderde Otto Bock de manier waarop beenprothesen werden gemaakt. In plaats van hout te frezen om aan te passen aan een patiënt, maakte hij gebruik van technieken om aparte componenten te creëren die naar believen konden worden samengesteld zodat er toch een volkomen unieke prothese ontstond. Een modulair systeem was ontstaan. Dankzij zijn pionierswerk konden oorlogsgewonden uit de eerste wereldoorlog snel en goed worden voorzien van hulpmiddelen en konden oorlogsveteranen hiermee actiever blijven.

De productie van de diverse producten en productlijnen blijft niet beperkt tot Duitsland. Ook in Amerika, Frankrijk, Oostenrijk, China en nog andere landen wordt serieproductie gemaakt.


Otto Bock Benelux is een verkooporganisatie en startte haar activiteiten in de Beneluxlanden in 1982. Ondertussen heeft het zo’n 50 werknemers. Door deze organisatie komen wij dichter bij u te staan, begrijpen wij beter de locale problemen en kunnen u te woord staan in uw eigen taal.

Mobility through Innovation
Verder blijft Ottobock doorontwikkelen in dienst van mensen met een beperking. Daarnaast geeft Ottobock het beste van zichzelf via liefdadigheidsorganisaties die natuurrampen en ontwikkelingsprojecten ondersteunen en sponsort Ottobock grote projecten zoals sportevenementen. Niet voor niets is Ottobock al sinds decennia officieel Partner of the Paralympic Movement.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Verder dragen wij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel. Duurzaam ondernemen, met oog voor mens, milieu en veiligheid, zorg dragen voor eerlijke producten en tewerkstelling van lokale werknemers. Kennisoverdracht en educatie op grote schaal is eveneens een prioriteit, getuige de wereldwijde Ottobock Academy.

A brand is a relationship.
It is not a statement.
David McNally