"Het moment waarop ik de C-Brace voor de eerste keer gebruikte, is voor mij altijd nog onbeschrijflijk. Op dat moment was ik weer mezelf."

David
David draagt de C-Brace en voetbalt ondanks zijn dubbelzijdige verlamming weer met zijn vader.
Marjan draagt de C-Brace en speelt met haar kleinkind in plaats vanuit haar rolstoel.

"Gelukkig heb ik de C-Brace gevonden. Nu loop ik weer!"

Marjan

"De C-Brace heeft mij de vrijheid teruggegeven om zelf te beslissen wat ik nog wil bereiken."

Denise
Denise drasgt de C-Brace aan haar verlamde been en speelt met haar kinderen in de sneeuw

Ja, ik wil gebeld worden voor meer informatie over C-Brace!

Voor wie is de C-Brace geschikt?

C-Brace draagster Marjan rijdt op een tandem met haar echtgenoot.

Marjan

Na kanker en enkele operaties is het been van Marja verlamd. Met de C-Brace kan Marjan weer lopen en met haar echtgenoot genieten van fietstochten op een tandem.

C-Brace drager David kan weer gaan vissen met zijn vader met zijn verlamming vanaf de heup.

David

David is vanwege een explosie tijdens zijn militaire dienst vanaf de heup verlamd. Met de dubbelzijdige C-Brace orthese kan hij weer natuurlijk lopen en met zijn vader gaan vissen.

 C-Brace draagster Denise voert een sneeuwballengevecht met haar kinderen ondanks de parese van haar been

Denise

Na een normale tussenwervel-operatie was de jonge moeder aan één been verlamd. Met de C-Brace kan Denise weer natuurlijk lopen en haar kinderen bijblijven!

C-Brace drager Melvin speelt met zijn nichtjes in de tuin ondanks de late effecten van post polio.

Melvin

Melvins been is vanwege een kinderverlamming (polio) verlamd. Met de C-Brace kan Melvin weer lopen en met zijn nichtjes in de tuin spelen.

C-Brace draagster Hannah speelt weer met haar kinderen ondanks haar complete dwarsleasie.

Hannah

Incomplete dwarslaesie luidde de diagnose voor Hannah na een rugoperatie. Met de C-Brace leeft ze elke dag, samen met haar man en twee kinderen, weer zelfstandig.

C-Brace drager Wolfgang doet weer aan yoga na de late effecten van kinderverlamming (post polio).

Wolfgang

Wolfgangs been is door een kinderverlamming (polio) verlamd. Met de C-Brace kan Wolfgang weer natuurlijk lopen, fietsen en aan yoga doen.

Veelgestelde vragen

 • Wat is de medische indicatie voor C-Brace?

  In principe kan de C-Brace bij alle neurologische indicaties van de onderste ledematen van toepassing zijn.

  De belangrijkste indicaties zijn echter een lage incomplete dwarslaesie (tussen L1 en L5) met zeer weinig of geen spasticiteit, en post polio (kinderverlamming), een gevolg van poliomyelitis.

  Belangrijk is dat jouw knie en heup nog volledig gestrekt moeten kunnen worden.

 • Wat biedt de C-Brace vergeleken met andere EVO's?

  Het bewegingsbereik van dit hulpmiddel om te bewegen is uitgebreider. Met deze volledige beenorthese kunt de trap af lopen in een natuurlijk bewegingspatroon, van een helling lopen en gaan zitten zonder u in de stoel te laten vallen. Omdat het computergestuurde orthesesysteem de hele loopcyclus dynamisch stuurt, is de veiligheid ook verbeterd. Dit betekent dat u minder snel struikelt.

  Uw fysieke belasting vermindert, met name wanneer een kant van het lichaam niet is aangedaan en gebruikt werd om bewegingen te compenseren. Dit voorkomt slijtage als gevolg van eenzijdige overbelasting.

 • Hebben het formaat en het gewicht van de beenorthese een nadelige invloed op het looppatroon?

  Nee, er zijn geen merkbare beperkingen. Het klopt dat de volledige been orthese zwaarder is dan andere KEVO's (knie enkel voet orthesen). Maar dit is minder merkbaar omdat het lopen dynamischer gaat en u makkelijker kunt bewegen.

 • Hoe maakt de C-Brace het lopen anders?

  De veiligheid tijdens het lopen is verbeterd omdat de C-Brace het lopen realtime stuurt en snel reageert. Het bewegen wordt met dit hulpmiddel soepeler en natuurlijker.

 • Kan ik de C-Brace voor meer toepassingen gebruiken?

  Uw orthopedisch instrumentmaker kan een gebruikersgedefinieerde modus voor u instellen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld fietsen. Uw bewegingen worden in deze modus niet gedempt. De C-Brace registreert het ook als u gaat zitten. De demping wordt dan beperkt zodat u comfortabel zit.

Hoe werkt de C-Brace?

De sensoren in het kniescharnier van de beenorthese registreert 100 keer per seconde welke beweging u op dat moment maakt en hoe snel u dat doet. Deze informatie wordt doorgegeven aan de microprocessor in de C-Brace die de vereiste ondersteuning reguleert.

Wanneer u het been naar voren zwaait neemt de demping bijvoorbeeld af. Als u staat neemt de demping toe zodat uw been een natuurlijke licht gebogen houding aan kan nemen. De C-Brace reageert onmiddellijk op bewegingen. Zelfs fietsen behoort weer tot de mogelijkheden.