Actueel

Osseointegratie met C-Leg, Genium en Genium X3

Vanaf heden kunnen de elektronische protheseknieën C-Leg 4, Genium en Genium X3 van Ottobock worden ingezet bij mensen die osseointegratie hebben ondergaan.

Wat is osseointegratie?
Osseointegratie is een techniek waarbij een metalen implantaat in het bot van de stomp wordt geplaatst. Het implantaat steekt door de huid naar buiten en kan met een adapter aan een prothese worden geklikt. Om deze reden wordt er vaak gesproken van een ‘klikprothese’. Er is geen prothesekoker meer nodig om de stomp en de prothese met elkaar te verbinden; de prothese wordt direct op de stomp bevestigd. Daarmee biedt osseointegratie een alternatief voor mensen die moeilijkheden ervaren met het gebruik van een prothesekoker.

Voor wie is osseointegratie geschikt?
Osseointegratie is mogelijk bij een deel van de mensen met een amputatie. Iedereen die zich aanmeldt voor deze techniek wordt dan ook uitgebreid gescreend om te onderzoeken of hij of zij in aanmerking komt voor een operatie. Onder anderen bij patiënten met diabetes of patiënten die roken kan worden besloten om niet te kiezen voor osseointegratie.

Ottobock en osseointegratie
Vanaf heden kunnen de protheseknieën C-Leg 4, Genium en Genium X3 van Ottobock worden ingezet bij mensen die osseointegratie hebben ondergaan. Uit uitgebreid onderzoek is gebleken dat deze elektronische protheseknieën - zogenaamde microprocessorgestuurde knieën - het beste resultaat leveren op het gebied van veiligheid, vergeleken met het gebruik van niet-microprocessorgestuurde protheseknieën. Wilt u meer weten over osseointegratie? Laat u dan adviseren door uw medische specialisten.