Terion K2 prothesevoet

Vertrouwen in iedere stap

Een prothesevoet ontwikkeld voor mensen die graag hun mobiliteit in het dagelijks leven willen behouden.

De Terion K2 is een betrouwbaar gezelschap voor elke dag, in het bijzonder voor gebruikers met een verhoogde behoefte aan veiligheid. De prothesevoet zorgt voor stabiliteit en veiligheid tijdens lopen en staan in het dagelijks leven, zowel thuis als daarbuiten.

De Terion K2 is bijzonder licht en biedt voelbaar draagcomfort. De prothesevoet is ook zeer robuust en bestand tegen spatwater en vuil. De gescheiden grote teen van de voetovertrek zorgt voor een natuurlijke uitstraling en maakt het dragen van teenslippers mogelijk.

Aluminium adapter

De adapter is robuust en lichtgewicht. Gemaakt van aluminium.

Heel foam

The heel made of functional foam enables a comfortable and

safe heel strike. The user benefits from a controlled, smooth rollover as well as moderate mediolateral flexibility.

Carbon fibreglass forefoot spring

The split forefoot spring offers flexibility and returns energy. It optimises safety while walking and standing as well – also on uneven surfaces.


Voordelen op een rij

Stabiele houding en veilige manier van lopen

De Terion K2 is bijzonder geschikt voor gebruikers die hun dagelijkse mobiliteit willen behouden en een verhoogde behoefte aan veiligheid hebben. Hij beschikt over een zachte en eenvoudig te bedienen hiel. Tijdens het staan en tijdens de afrol wordt de belasting gelijkmatig verdeeld en verhoogt daardoor de veiligheid - ook op een oneven ondergrond.

Lichtgewicht constructie

Dankzij de samenstelling van het materiaal is de prothesevoet bijzonder licht en biedt voelbaar draagcomfort tijdens verplaatsingen in het dagelijks leven, zowel thuis als in de omgeving.

Robuust en bestand tegen stof, vuil en spatwater

Dankzij het robuuste ontwerp en de samenstelling van het materiaal, is de Terion K2 bestand tegen stof, vuil en spatwater. Dit maakt de Terion K2 ook geschikt voor activiteiten in een vochtige en stoffige omgeving. De voetprothese wordt beschermd door een verwisselbare voetovertrek.

Technische gegevens

Technische gegevens 1C11 Terion K2
Geschikt voor MG1–MG2
Max. lichaamsgewicht 175 kg
Voetovertrek Smalle vorm voor maten 22-23 met 10 mm hakhoogte
Normale vorm voor maten 24-30 met 10 mm hakhoogte
Gewicht zonder voetovertrek* circa 325 g
Gewicht met normale voetovertrek* circa 573 g
Systeemhoogte met normale voetovertrek* 46 mm
Inbouwhoogte met normale voetovertrek* 64 mm
Aanbevolen kniecomponenten 3C60 Kenevo, 3R62 Pheon, 3R93
*Technische gegevens refereren aan maat 26 cm

Ideale prothesecomponenten

Pheon

De 3R62 Pheon is een polycentrisch prothese kniegewricht met mechanische zwaaifase controle. Deze is bijzonder geschikt voor prothesedragers met een lage mobiliteit, aangezien het voorziet in de overeenkomende functionaliteit voor zwaaifase controle en standfase controle. Tegelijkertijd ondersteunt de 3R62 het therapeutische doel van het herstellen van het vermogen om te staan en gematigd binnen en buiten lopen.

Dankzij het geïntegreerde optionele slot, dat kan worden geactiveerd of gedeactiveerd door de instrumentmaker, biedt de 3R62 Pheon gerichte ondersteuning voor het post-amputatie therapieproces - van de eerste sta- en loopoefeningen met de interim-prothese tot aan de laatste passing.

Kenevo

De Kenevo richt zich duidelijk op veiligheid. Het kniegewricht is 's werelds eerste passende oplossing van de nieuwste technologie, speciaal voor de behoeften van de minder actieve mensen, de Kenevo beenprothese zet een nieuwe wereldwijde standaard. Met zijn speciale basisfuncties wordt er ondersteuning geboden in de typische alledaagse situaties. Bovendien bieden de activiteitsmodi een hoog aanpassingsvermogen. De Kenevo groeit mee met uw vaardigheden, bijvoorbeeld tijdens de revalidatie, en past zich even goed aan wanneer de mobiliteit afneemt.

Downloads

Terion K2, productinformatie

Algemene informatie en technische gegevens