Ziektebeelden & symptomen

Een juiste diagnose

Zenuwen kunnen door verscheidene aandoeningen beschadigd raken. Pas wanneer duidelijk is wat de oorzaak en de omvang van de zenuwbeschadiging is, kan er samen met arts en/of het paramedisch team (therapeut, orthopedisch technicus) een medisch hulpmiddel worden gekozen. Het is de bedoeling dat de functies van het medische hulpmiddel ten volle kunnen worden benut. Daarbij is het belangrijk de oorzaak van de zenuwbeschadiging te weten en een arts te raadplegen.


Beroerte

Na een beroerte (CVA) is het behoud of verbeteren van de mobiliteit van belang voor een kwaliteitsvol leven. Met moderne medische hulpmiddelen streeft Ottobock naar een grotere focus op de revalidatie na de acute zorg.

Meer

Multiple sclerose

Bij MS-patiënten is het behoud en verbeteren van de mobiliteit in elke fase van de ziekte van belang. MS patiënten zijn gebaat bij beweging, regelmatige fysiotherapie mogelijk met gebruik van medische hulpmiddelen.

Meer

Hersentrauma

Een hersentrauma kan de lichaamsfuncties in heel uiteenlopende mate aantasten. Bij een beperkte motoriek ondersteunen orthesen en functionele elektrostimulatie (FES) de revalidatie. Rolstoelen kunnen uitkomst bieden wanneer het gebruik van de onderste ledematen ernstig wordt beperkt.

Meer

Incomplete dwarslaesie

Bij een incomplete dwarslaesie is een deel van het ruggenmerg beschadigd. Dat leidt tot verschillende soorten verlammingen afhankelijk van de ernst van het letsel. Ottobock heeft een ruim aanbod hulpmiddelen om de mobiliteit te helpen verbeteren.

Meer