Voet / Been


Een beenverlamming is het resultaat van uitval van het zogenaamde motorische zenuwstelsel. De oorzaken zijn zeer verschillend maar altijd heeft een beenverlamming grote invloed op uw dagelijkse functioneren.

Niet meer kunnen of slechts moeizaam lopen betekent een groot ongemak. Opstaan, ergens naar toe gaan en rondkijken, het is niet meer vanzelfsprekend. Alles kost veel meer energie en tijd en dat heeft ook effect op uw mentale gezondheid.

Bij neurologische aandoeningen van de onderste ledematen heeft Ottobock hulpmiddelen die de ongemakken van de verlamming kunnen verminderen of zelfs opheffen. U kunt zich beter en vaak ook sneller verplaatsen en dat is goed voor uw algemene conditie.

In geval van verlamming van de voet (dropvoet of klapvoet) vindt u meer informatie via deze link..


MyGait

De MyGait activeert de kuitbeenzenuw van buitenaf bij voethefferszwakte. Dankzij de oppervlaktestimulator kan de voet opnieuw worden geheven – bij elke stap.

Meer

ActiGait

Bij voethefferszwakte na een beroerte zorgt de ActiGait ervoor dat de gebruiker gemakkelijker kan lopen. Het implantaat wordt ook een peroneusstimulator genoemd.

Meer

WalkOn/
Trimable

De WalkOn is een dynamische voetheffer. Hij tilt de voorvoet op tijdens de zwaaifase en geeft energie tijdens afstoot van de voet.

Meer

WalkOn Flex

De WalkOn Flex is een dynamische voetheffer. Deze voetheffer is flexibeler voor het lopen op een oneffen bodem.

Meer

WalkOn Reaction

WalkOn Reaction is een dynamische voetheffer. De vormgeving verhindert een hyperextensie van de knie.

Meer

Genu Neurexa

De Genu Neurexa biedt goede ondersteuning na een beroerte. Hij stabiliseert de knie en voorkomt overstrekken van het kniegewricht. Het blijft wel mogelijk om de knie te buigen.

Meer