Behandelmogelijkheden bij dropvoet

Verschillende hulpmiddelen

Patiënten met zenuwbeschadiging kunnen geconfronteerd worden met diverse lichamelijke beperkingen. Voethefferszwakte (dropvoet) is een veel voorkomende klacht die sterke invloed heeft op de mobiliteit. Er bestaan een aantal medische hulpmiddelen om de mobiliteit terug te winnen.

Deze hulpmiddelen helpen allemaal de voorvoet op te tillen en doen dit of mechanisch (voetorthese) of elektrisch (door spierstimulatie).

De keuze gebeurt samen met uw arts of therapeut. Het is belangrijk dat u zich comfortabel voelt en ervan geniet om u veilig te kunnen bewegen.

Meer informatie vindt u via deze link..


Orthesen voor het heffen van de voet

Orthesen of braces die de voet heffen zoals uit de WalkOn-productfamilie zijn geschikt wanneer men de voorkeur geeft aan een mechanisch hulpmiddel. Deze carbonorthesen zijn ook aangewezen wanneer functionele elektrostimulatie (FES) niet mogelijk is. Dankzij het sterke maar flexibele materiaal zorgen ze voor een dynamischer en natuurlijker looppatroon.

Kijk hier verder voor een selectie uit ons assortiment.

Meer

Functionele elektrostimulatie met MyGait en ActiGait

De MyGait-oppervlaktestimulator maakt gebruik van functionele elektrostimulatie (FES) om de voet actief te heffen. De MyGait stimuleert de zenuw van buitenaf en wordt aangebracht aan het onderbeen.

De ActiGait is een gedeeltelijk geïmplanteerde elektrostimulator. Het biedt dezelfde voordelen als de MyGait, maar het is nog gemakkelijker te gebruiken en minder opvallend. Het implantaat wordt rechtstreeks op de zenuw geplaatst zodat het de voet nog nauwkeuriger kan sturen. De ActiGait is uitermate geschikt voor langdurig gebruik.

Meer